Ψάχνουν για απαντήσεις στα έργα του Παρθένη

Ερωτήματα πολλά για την σκοπιμότητα, τον τρόπο κατασκευής και τις εν γένει αναγκαιότητες του έργου στον Παρθένη, δηλαδή στο τελευταίο τμήμα του περιφερειακού της πόλης της Χίου, από την οδό Βερίτη έως την παραλία, θέτει με ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

Χωρίς να παίρνει σαφώς θέση, ξεκινά μια διερευνητική προσπάθεια, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει, καλώντας προς τούτο πολίτες και φορείς, σε μια περιπατητική διαδρομή, την Πέμπτη και ώρα 4 το απόγευμα, σε όλο το μήκος του Παρθένη, από το Βαρβάσι μέχρι τις εκβολές του. Σημείο συνάντησης έχει ορισθεί η γέφυρα της παραλίας.

parthenis 030

Ειδικότερα, η Χιακή Συμπολιτεία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Η κατασκευή της παρακαμπτήριας – περιφερειακής οδού στον Παρθένη θέτει μια σειρά από ερωτήματα. Μήπως, στα πολλά χρόνια που πέρασαν από την εκπόνηση της μελέτης που δικαιολογούσε την κατασκευή, έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Μήπως, αποδεικνύονται δραματικές οι επιπτώσεις στη φυσιογνωμία και το περιβάλλον της περιοχής; Μήπως, η φιλοσοφία τέτοιων έργων έχει ξεπερασθεί και οι ήπιες παρεμβάσεις θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως, τα συμφέροντα εργολάβων δεν συμπίπτουν με το καλό της πόλης; Μήπως, πρέπει να προλάβουμε για να σώσουμε και να διορθώσουμε;

Θα μάθουμε και θα δράσουμε, άμεσα. Ξεκινάμε με έναν περίπατο – περπάτημα από την εκβολή του Παρθένη στη θάλασσα (σημείο συνάντησης) μέχρι το γεφυράκι, στο Βαρβάσι. Την Πέμπτη στις 4 μ.μ.

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς, άλλες συλλογικότητες, βουλευτές και αιρετοί που θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον περίπατο – περπάτημα της Πέμπτης, μπορούν να στείλουν email στο potamosparthenis@gmail.com.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα ο Οικολογικός Άνεμος, ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου και η Χιακή Συμπολιτεία.