Τα κρασιά του Αιγαίου παρουσιάσθηκαν στο αθηναϊκό κοινό

Πολυάριθμοι επισκέπτες, ειδικοί του κλάδου και φίλοι του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αιγαιοπελαγίτικα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου από την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου κατά την επίσκεψή της στον χώρο της εκδήλωσης, στην Αίγλη του Ζαππείου, δήλωσε:

«Ως περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε δίπλα στους παραγωγούς των κρασιών του Αιγαίου και διοργανώνουμε για 4η χρονιά στο Κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του κρασιού να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα, αλλά και τη μοναδικότητα των κρασιών των νησιών του Αιγαίου».

Η περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του οινικού τουρισμού και της διασύνδεσής του με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε τρεις παράλληλες εκδηλώσεις:

1) Τα γλυκά κρασιά του Αιγαίου και οι διαφορές τους. Πώς παράγονται τα παγκοσμίου φήμης γλυκά κρασιά του Αιγαίου;

Στις σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου του οίνου κ. Ντίνου Στεργίδη απάντησε ο καθηγητής οινολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου οινολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιώργος Κοτσερίδης.

2) Γευστική δοκιμή αιγαιοπελαγίτικων γλυκών κρασιών. Από τη θεωρία στη πράξη!

3) Αρμονία στη γεύση: Κρασί και ψάρι. Πώς ταιριάζουν συγκεκριμένα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και κρασιά, ανάλογα με το γευστικό τους προφίλ;

Συζήτησαν οι κ.κ. Σίμος Γεωργόπουλος, δημοσιογράφος οίνου και ερασιτέχνης ψαράς, Βασίλης Τσατσάκης, σεφ του εστιατορίου Ψαράδες και η κα Θάλεια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια