Τα μαθητικά καραβάκια ετοιμάζονται για το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι τους στη Χίο

Τα «Καραβάκια των ευχών…» από γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Χίου συνεχίζουν και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη ρότα τους, σε πείσμα των δίσεκτων καιρών.

Τα περισσότερα είναι καραβάκια που έχουν δημιουργηθεί «εκ του μηδενός», με υλικά απρόβλεπτα, ευτελή ή  πεταμένα και ως εκ τούτου αξίζουν περισσότερο της προσοχής μας.

Από τις 10.30 έως τις 11 το πρωί της Πέμπτης, 31 Δεκεμβρίου 2015, θα συγκεντρωθούν οι μαθητικές ομάδες στο 1ο γυμνάσιο Χίου και θα ακολουθήσουν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Μουσικό Σχολείο Χίου, παινέματα και σατιρικά δίστιχα από τα «πληρώματα» των σχολικών ομάδων που συμμετέχουν στην εορταστική εκδήλωση.

Στη συνέχεια, όλες οι ομάδες σε πομπή θα κατευθυνθούν μέσω της οδού Απλωταριάς στην πλατεία Βουνακίου, όπου τα καραβάκια, για λίγο, θα «ρίξουν την άγκυρά» τους γύρω από το σιντριβάνι, με τις ομάδες να τραγουδούν ξανά ορισμένα από τα ευχετικά ή σατιρικά δίστιχά τους.

Αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την εκδήλωση στους δρόμους και στην πλατεία όλο το πρόγραμμα θα εκτελεσθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου γυμνασίου Χίου.