«Τα μυστήρια της Σικελίας» των Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτζα από την Κινηματογραφική Λέσχη

Συνεχίζει το αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο η Κινηματογραφική Λέσχη και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 20.30 στο Ομήρειο, προβάλει την ταινία των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα, «Τα μυστήρια της Σικελίας».

Σε ένα χωριό της Σικελίας, η Λούνα, μία 12χρονη μαθήτρια, είναι ερωτευμένη με τον ρομαντικό συμμαθητή της Τζουζέπε και του γράφει ένα ερωτικό γράμμα όπου του διηγείται τα έντονα όνειρά της.

Όταν ο Τζουζέπε πέφτει θύμα απαγωγής από τη Μαφία,  αυτό το γράμμα θα είναι η μόνη του ελπίδα και σωτηρία. Εξαιρετικά κινηματογραφημένο, με το γκροτέσκο και το λυρικό να συνυπάρχουν σε αρμονία, το φιλμ των Γκρασαντόνια και Πιάτσα εκτός από κατασκευαστική αρτιότητα, διαθέτει την τόλμη να διηγηθεί μια πασίγνωστη στην χώρα τους ιστορία με ένα ονειρικό ύφος και καταφέρνει να αφηγηθεί μια ατμοσφαιρική και εξόχως συγκινητική ιστορία αγάπης, βρίσκοντας το φως εκεί που νομίζεις πως υπήρχε μόνο σκοτάδι.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝΤΑΝΣ 2016, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ 2018

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ/ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ/ 2017/ 112΄

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτζα ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζούλια Γιεντλικόβσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίν Μουσαλάρι

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια