Τα παιδιά καθαρίζουν τις ακτές

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεων του και στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει Εκπαιδευτικές Περιβαλλοντικές Δράσεις, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα, ορίζοντας το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2017 ως «Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον». Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Χίου, τις Σχολικές Ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, το Δήμο Χίου και τη συμβολική συμμετοχή του Λιμεναρχείου Χίου.
Η πλήρης ανάπτυξη των δράσεων, θα γίνει, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Τάγματος Αγ. Παρασκευής Καστέλου Χίου για το ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ και το 3ο Δ.Σ. ΧΙΟΥ, στο χώρο της ευρύτερης περιοχής της παραλίας ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ Βροντάδου Χίου, έως την περιοχή Τρεις Μύλοι Βροντάδου Χίου, για το ΓΕΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ και στο χώρο της ευρύτερης περιοχής των παραλιών Χίου, από Ναυτικό Όμιλο Χίου έως περιοχή Αεροδρομίου Χίου για το 1ο Δ.Σ. ΧΙΟΥ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Δράσεων έχει ως εξής:
09:00 Συγκέντρωση στο χώρο της περιοχής της παραλίας Τάγματος Αγ. Παρασκευής Καστέλου Χίου, στο χώρο της παραλίας ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ Βροντάδου Χίου και στο χώρο της περιοχής της παραλίας στο Ναυτικό Όμιλο Χίου.
09:00 – 09:30 Ενημέρωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα, και το «Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».
09:30 – 09:45 Διάλειμμα
09:45– 10:45 Εθελοντική Δράση καθαρισμού της παραλίας Τάγματος Αγ. Παρασκευής Καστέλου Χίου, της παραλίας ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ Βροντάδου Χίου, έως περιοχή παραλίας Τρεις Μύλοι Βροντάδου Χίου και της ευρύτερης περιοχής των παραλιών, από Ναυτικό Όμιλο Χίου έως περιοχή Αεροδρομίου Χίου.
10:45 – 11:15 LAND ART στην παραλία
11:15 – 11:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Πέρας Δράσης.
ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια