Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους τοίχους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Ένα σχολείο χαρούμενο, φωτεινό, πραγματική ζωγραφιά έχει γίνει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, από τα χέρια των ίδιων των μαθητών του με την καθοδήγηση των δασκάλων εικαστικών και άλλων εκπαιδευτικών.

Οι εσωτερικοί τοίχοι του σχολείου έχουν μετατραπεί τα τελευταία δυο χρόνια σε τεράστιους καμβάδες όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεδιπλώνουν το ταλέντο και την έμπνευση τους, ζωντανεύοντας παράλληλα τους άψυχους τοίχους του σχολείου.

Πάνω στο μεράκι και την αγάπη των εκπαιδευτικών, στη διάθεση και στη δημιουργικότητα των παιδιών που είναι αστείρευτη, στα χρώματα και στα πινέλα στήθηκε και ευοδώθηκε η ιδέα το σχολείο να ομορφύνει από τα χέρια των παιδιών.

“Ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια και κάθε χρόνο τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους των εικαστικών αλλά και άλλους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό,  δημιουργούν ένα ακόμη ζωγραφικό θέμα, έχοντας πλέον καλύψει το σύνολο σχεδόν των εσωτερικών τοίχων του σχολείου”, ανέφερε στο astraparis.gr η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Τζάνα.

Όπως η ίδια εξηγεί, σε αυτή την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, έχουν βάλει την δική τους πινελιά όλα τα παιδιά του σχολείου, οι εικαστικοί,εκπαιδευτικοί και  το προσωπικό του σχολείου, Γιώργος Γεροντίδης, Παναγιώτα Μακρή Παπανικολάου, Αθανασία Πετσινα, Ραφαήλ Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Κωστούλη, Μαριέλα Μπιλίτσα, Δήμητρα Τέλιου.

“Θέλαμε να αγαπήσουν τα παιδιά τη ζωγραφική και ταυτόχρονα να ομορφύνει το σχολείο μας και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Μάλιστα μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδείχθηκαν και ταλέντα στη ζωγραφική ανάμεσα σε παιδιά που ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με αυτήν”, κατέληξε η διευθύντρια του σχολείου.

Για φέτος ήδη η ζωγραφιά έχει ξεκινήσει και ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε τα παιδιά εν ώρα “εργασίας”.

Το σίγουρο είναι ότι η δημιουργικότητα, η φαντασία, ο ζήλος και το μεράκι εκπαιδευτικών ωρομίσθιων όπως οι εικαστικοί, καταρρίπτουν σαν τραπουλόχαρτα τα επιχειρήματα των τιμητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων περί παραγωγικότητας και εκπαιδευτικής διαδικασίας και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα και τον κερδίζουν προς όφελος όλων μας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια