Τα “Ποιμενικά” στο Πιτυός

Μέχρι τις 6 Αυγούστου θα λειτουργεί στο Πιτυός της Χίου η  ομαδική έκθεση εικαστικών  με τον τίτλο “Ποιμενικά”.

Στην έκθεση συμμετέχουν 29 εικαστικοί που διαμένουν και εργάζονται εντός και εκτός Χίου. Περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα, κυρίως, από την ορεινή ύπαιθρο και κτηνοτροφία και τους πρωταγωνιστές τους, τα κατσίκια, τα κριάρια, τα πρόβατα, τις ξερολιθιές, τα βότανα, τις ταγές, αλλά και τους ανθρώπους που αφορμούν από αυτό το περιβάλλον.

Την έκθεση διοργάνωσε η ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός – Προορισμός και η έναρξη έγινε την πρώτη μέρα της Γιορτής (14/7) με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στο σύνολο τους τα έργα καλούν τον θεατή να παρατηρήσει και να ανακαλύψει εκ νέου τη γοητεία της ορεινής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και τον άνθρωπο η ζωή του οποίου είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί της.

Η έκθεση στεγάζεται στο παλιό Καφενείο της Ηρώς, στην πλατεία του Πιτυούς, χωριού, ενώ κάποια έργα εκτίθενται και στους δυο ακόμα χώρους εστίασης που βρίσκονται εκεί, στο Παλιό Σχολειό και στον Καφενέ του Γιώργη. Έτσι χρώματα και εικόνες απλώνονται στο χώρο δημιουργώντας μια εικαστική γιορτή στο χωριό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Julie Loi, Στυλιανός Αξιωτάκης Κατερίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Καλαγκιά, Μπάμπης Κοιλιάρης, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Μικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Ηλίας Λυκουρίνας, Μάγδα Μάρα, Λυδία Μαργαρώνη, Ματίνα Μαυρονικόλα, Σταμάτης Μενής- Μαστρομιχαλάκης, Περσεφόνη Μίχου, Ισμήνη Mπονάτσου, Άννα Παϊδούση, Δέσποινα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαδουλή, Ελένη Πεχλιβάνη, Ναυσικά Σαλιάρη, Αφροδίτη Σεζένια,  Βασιλική Σοφρά,  Φωτεινή Στεφανίδη, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Στέλλα Τσακίρη, Ναταλία Τσουκαλά, Βούλα Φερεντίνου, Σοφία Χουλιαρά.       

Έξω από το χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις αρκετών από τους καλλιτέχνες για τη Γιορτή και το Πιτυός που ανακαλύπτουν μέσα από τη συμμετοχή τους.

Χορηγός της έκθεσης είναι το Mycafe το οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά.

Ώρες λειτουργίας: Tετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7.00μ.μ.-10.00μ.μ.  και κατόπιν ραντεβού.      

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Στις 2 και 3 Αυγούστου, διοργανώνεται εργαστήρι επεξεργασίας μαλλιού και κατασκευής κετσέ /wet felt Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.facebook.com/events/233819329583560/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22calendar_tab_event%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark_calendar%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D