Ταραμοσαλάτα

Από το Καθαροδευτεριάτικο τραπέζι δεν μπορεί να λείπει η ταραμοσαλάτα. Σε αυτό επιμένουμε τόσο πολύ που σας προτείνουμε 2 διαφορετικούς τρόπους για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε.

Ταραμοσαλάτα με πατάτα

150γρ. ταραμά
1 πατάτα μέτρια, καθαρισμένη, βρασμένη και λιωμένη με πιρούνι
1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
½-¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο απαλό
χυμό από 1-2 λεμόνια

Ταραμοσαλάτα με ψωμί

150γρ. ταραμά
200γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουσκεμένο και στραγγισμένο καλά
1 κρεμμύδι μικρό, χοντροκομμένο (προαιρετικά)
χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο απαλό

Εκτέλεση
Για την ταραμοσαλάτα με πατάτα: Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς. Προσθέτετε την πατάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε όσο λάδι χρειάζεται λίγο λίγο εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φέτες ελιάς.

Για την ταραμοσαλάτα με ψωμί: Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς. Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε όσο λάδι χρειάζεται λίγο λίγο εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με ελιές ή κάππαρη.

ΠΗΓΗ:όλοι οι φανατικοί του μαγειρέματος… ενωθείτε!!!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια