Ταξίδι στην ιστορία με το βιβλίο “Σμύρνη 1922”

Η συγκίνηση ήταν έντονη, τα κείμενα από το βιβλίο της κ. Τόνια Μανιατέα ήταν ο οδηγός και συνοδοιπόροι στο ταξίδι της παρουσίασης του βιβλίου «Σμύρνη 1922» ήταν η ίδια η συγγραφέας και δημοσιογράφοςκαι ο επίσης δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ξανθάκης.
Και οι δυο κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που αψήφησε το κρύο και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «Μούσα Ελληνική» και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 βρέθηκε στην αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Χίου και παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μανιατέα με θέμα τη Σμύρνη, τη ζωή των Ελλήνων τη Σμύρνης, την μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά.
Το συγκλονιστικότερο όλων κι αυτό που έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση ξεπερνώντας τα τετριμμένα μιας παρουσίασης ενός βιβλίου, ήταν το θεατρικό και μουσικό δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χίου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.
Η ιστορία από μάθημα και μάλιστα από εκείνα τα μαθήματα που συνήθως παπαγαλίζονται και δεν αγαπιούνται από τα παιδιά απέκτησε εικόνα ουσία και νόημα. Η κ.Ελευθερία Λυκοπάντη έβαλε ψυχή στην εκδήλωση και αυτό ήταν κάτι που εισέπραξε ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος ακροατής.
Παράλληλα όμως ανέβασε τον πήχη και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία η Θαλία και η Μούσα Ελληνική να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες.
maniatea 1

maniatea 2

maniatea 3

maniatea5