Θα μείνουμε με τον Μουτζούρη;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης μας έχει συνηθίσει σε παλινωδίες και ήξεις αφήξεις και εν ολίγοις ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι διαθέτει στιβαρότητα και σοβαρότητα πολιτικού λόγου και πρακτικής.

Μετά δε και τις τελευταίες παλινωδίες του μάλλον θα έχει χάσει και τους τελευταίους εναπομείναντες πιστούς του και αναφερόμαστε στα τηλεοπτικά είπαμε και ξείπαμε με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη το πρώτον και την φερόμενη δήλωση του επιτρόπου Μετανάστευσης κ. Μαργαρίτη Σχοινά, για τα περί μη ύπαρξης πρόβλεψης από κάποια συμφωνία στην παραμονή – εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, το δεύτερον.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα ναι μεν είναι προφανής η υπαναχώρηση του κ. Μηταράκη στα συμφωνηθέντα on air, αλλά προφανώς δεν αποτελεί σοβαρή πολιτική στάση αυτό που αρχικά είπε ο κ. Μουτζούρης «ας μην περιμένει αδίκως» (συνάντηση ο υπουργός) για να έρθει μια μέρα μετά και να πει «αγαπάμε Νότη» και «είμαστε ανοικτοί στον διάλογο».

Το δεύτερο, που μάλλον είναι και το σημαντικότερο, προφανές είναι ότι μεταξύ της ανάρτησης του κ. Μουτζούρη και του τουίτ του κ. Σχοινά εκείνο που αντέχει και πιο εύκολα γίνεται πιστευτό είναι το δεύτερο. Όχι επειδή το λέει ο κ. Σχοινάς, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι διαχρονικά η συνέχεια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι κάποιος πολιτικός που ανέλαβε επίτροπος, είναι μέσα από το στελεχιακό δυναμικό, από την γραφειοκρατία της Ε.Ε. που ενελίχθη στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο κ. Μουτζούρης ισχυρίζεται ότι αυτά είπε ο επίτροπος και επικαλείται μάλιστα την μαρτυρία του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη. Όσοι… πιστοί, πιστέψτε τους.

Υπό τις συνθήκες αυτές και με δεδομένη την σοβαρότητα του προσφυγικού – μεταναστευτικού για όλο το Βόρειο Αιγαίο τίθεται – με μεγαλύτερη ένταση σήμερα – μείζον ζήτημα αξιοπιστίας και δυνατότητας χειρισμού και διαπραγματεύσεων για τον κ. Μουτζούρη.

Το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς και τα δημοτικά συμβούλια των νησιών, που αποτελούν κυρίαρχα όργανα, οφείλουν να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Το προσφυγικό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήσουν στον κ. Μουτζούρη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια