Θα παίρνουμε τα εσπεριδοειδή, για το λουκέτο ούτε κουβέντα η «Κάμπος Χίου»

Η «Κάμπος Χίου» δεσμεύεται για την συνεχή απορρόφηση των εσπεριδοειδών του νησιού, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή – Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 – γραπτή απάντησή της, με αφορμή την ανάρτηση του astraparis.gr και το σχετικό δημοσίευμα από το foodreportr.gr.

Ωστόσο, ουδεμία γίνεται αναφορά από την εταιρεία στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Χίο και την μεταφορά του εξοπλισμού του στα Τρίκαλα, αλλά ούτε και στις απολύσεις 22 εργαζομένων στην μονάδα της Χίου. Αναφέρει απλά ότι «για να γίνει βιώσιμη η μάρκα “Κάμπος Χίου” και να έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί δυναμικά, θα πρέπει να επιτευχθούν συνέργειες παραγωγής με τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου όσον αφορά τη συσκευασία των προϊόντων».

Αναλυτικά, η απάντηση έχει ως ακολούθως:

Η «Κάμπος Χίου» σημείωσε φέτος μια σημαντική αύξηση στη συλλογή των εσπεριδοειδών από το νησί, υποδηλώνοντας την επιτυχημένη προσπάθεια για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προμηθεύεται τα εσπεριδοειδή του νησιού, υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα και την υποστήριξη προς τους καλλιεργητές. Αυτό ενισχύει το μακροπρόθεσμο όραμα που περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή των χιώτικων προϊόντων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η συγκομιδή των χιώτικων μανταρινιών και πορτοκαλιών ανήλθε για φέτος στους 250 τόνους για κάθε εσπεριδοειδές, ποσότητα σχεδόν εξαπλάσια σε σύγκριση με πέρυσι.

Για να γίνει βιώσιμη η μάρκα «Κάμπος Χίου» και να έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί δυναμικά, θα πρέπει να επιτευχθούν συνέργειες παραγωγής με τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου όσον αφορά τη συσκευασία των προϊόντων.

Η ποιότητα των χυμών εξαρτάται από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, γι’ αυτό και η «Κάμπος Χίου» στοχεύει για την νέα περίοδο συγκομιδής να ξεκινήσει νωρίτερα την συλλογή των χιώτικων μανταρινιών και πορτοκαλιών, με στόχο την παραλαβή μεγαλύτερων ποσοτήτων. Παράλληλα, δεσμεύεται για την συνεχή απορρόφηση των εσπεριδοειδών του νησιού και στο μέλλον, διασφαλίζοντας την στήριξη των εσπεριδοκαλλιεργητών παραγωγών.