Θα πάρει η Χίος τα απορρίμματα και άλλων δήμων πλην της Ικαρίας;

Όχι μόνον με την Ικαρία, αλλά και με άλλους δήμους του Βορείου Αιγαίου, φαίνεται ότι έχουν η ΔΙΑΝΟΧ και η δημοτική αρχή συζητήσεις για την μεταφορά των απορριμμάτων τους στη Χίο, όπως προέκυψε από την απάντηση του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των κ.κ. Κώστα Τριαντάφυλλου και Μανώλη Βουρνού ο δήμαρχος είπε ότι «είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και με το Υπουργείο, αλλά και με δήμους του Βορείου Αιγαίου, για το πώς θα λειτουργήσουν κάποια πράγματα, ακόμα και για την απόφαση που πήρε ο δήμος Ικαρίας, για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Χίο…».

Προηγουμένως, ο κ. Τριαντάφυλλος είχε επισημάνει και καταγγείλει ότι ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ σε επιστολή που απέστειλε ο ίδιος ως επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών για το συγκεκριμένο θέμα αντιμετώπισε τη παράταξη ως τρίτο.

Αναφερόμενος ο κ. Κάρμαντζης επ΄ αυτού επανέλαβε ότι η ΔΙΑΝΟΧ είναι ανεξάρτητη (!) Α.Ε. , ενώ σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι «όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου γύρω από όλες αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις τελικές αποφάσεις». Χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει αν το θέμα αυτό θα τεθεί στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου ή αν έρθει μόνον προς ενημέρωσή του, όπως – άλλωστε – είπε στην απάντησή του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια