«Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», το σαββατοκύριακο από τον ΦΟΒ

Την κωμωδία «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ανεβάζει το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ., η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου, στις εγκαταστάσεις της.

Το έργο ανήκει στο είδος της «μαύρης κωμωδίας» και οι παραστάσεις του σημείωσαν μεγάλη επιτυχία είτε στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας, όπου παιζόταν για πολλά χρόνια, είτε σε παραστάσεις άλλων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών θιάσων.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Κώστας Βούκουνας, Δημήτριος Αρμενάκης, Μαίρη Νύκτα – Ψυχιά, Γιάννης Κουγιούλης, Σταυρούλα Βασιλάκη -Τσαμπαρλή, Αγγελική Καστάνου – Τζούμα, Κοσμάς Αντωνιάδης, Μάρκος Κάβουρας, Δέσποινα Ζουμή, Τζένη Καλλίτση – Βούκουνα και Κώστας Τζούμας.

Μια κηδεία που θα αποτελέσει την αφορμή για μια σειρά θανάτων, που άλλοτε θα προκληθούν από έρωτα, από συμφέρον, από λάθος αλλά και κυνισμό.

Αποκαλύψεις που… «σκοτώνουν», για τον πατέρα και την παρέα που τον περιτριγυρίζει, μια μοιρολογίστρα με μυστήριες διαθέσεις, φίλοι του πατέρα με… περίεργες προθέσεις, δύο κόρες με χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετους και ένα έντονο γενικότερο, ιδιόμορφο ενδιαφέρον για την αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά, πρόσωπα και καταστάσεις που θα μπλεχτούν σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων που θα λυθεί με τον πιο ξεκαρδιστικό και απρόσμενο τρόπο επί σκηνής .

Η είσοδος έχει οριστεί στο ποσό των πέντε ευρώ.

Σημείωμα από την σκηνοθέτη Ελπίδα Γεωργαντή

“Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μια μοιρολογίστρα φοράει πλεξούδες extensions; Τι αριθμό έχει το Εκατό; Πόσο κοστίζει ένας Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο, κι αν ναι, ποιος είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του lifestyle; Μήπως να τον φάμε; Ο γέρος το κατσάρωνε το καταΐφι; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε; Είχε ο Νέστορας -ο παλιός- εξοχικό ανάκτορο; Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου στο θεατρικό έργο “Μπαμπά … Μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή”. Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν…Το περίεργο είναι που τα απαντούν κιόλας!

Γέλιο μέχρι δακρύων υπόσχεται η θεατρική ομάδα του ΦΟΒ που δούλεψε αγόγγυστα με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση όλων εσάς, που τιμάτε χρόνια με την παρουσία σας κάθε προσπάθειά της.