Θέλει… τόλμη και τύχη το ταξίδι για την Βόρεια Χίο

Σαν να μην έφτανε η απόσταση, που χωρίζει την πόλη της Χίου από τα χωριά της Βόρειας Χίου, είναι και οι δρόμοι στα χάλια τους και τον χειμώνα ακόμα χειρότερα.

Βασικά για άλλους λόγους κι όχι λόγω απόστασης, η περιοχή είναι ξεχασμένη από την περιφερειακή ενότητα Χίου, η οποία ακόμα και στα απλά πράγματα είναι απούσα.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ καταδεικνύει πόσο τολμηρός, αλλά και τυχερός πρέπει να είναι κανείς, για να φτάσει στις εσχατιές της Αμανής, αφού προηγουμένως διαβεί το ρέμα που διασχίζει κάθετα τον επαρχιακό δρόμο, λίγο πριν τις Τρύπες. Στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχειώδες τεχνικό έργο – αγωγός ομβρίων κι ευτυχώ που τα επιφανειακά νερά είναι συνήθως λίγα, αλλά μια φορά θα… κάτσει να είναι πολλά και να βρεθεί ένας ριψοκίνδυνος, που μπορεί και να βρεθεί από κάτω.

Αφού, λοιπόν, περάσεις κανείς αβρόχοις ποσί τον… Ρουβίκωνα έχει να αντιμετωπίσει σχεδόν στην είσοδο των Τρυπών τα αγκωνάρια, που συχνά – πυκνά βρίσκονται στο οδόστρωμα, ξεκολλώντας από το ίδιο πάντα σημείο – μόνιμη εστία κατολισθήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Το μόνο που μας… σώζει είναι η αραιή κίνηση οχημάτων, αλλά πού ξέρεις κανείς μπορεί και μια φορά να τύχει το κακό.

Αποχαιρετώντας τις Τρύπες πέφτεις και στην μικρή… λιμνούλα, που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας. Τα βλέπετε όλα, λοιπόν, τόλμη και λίγη τύχη χρειάζεστε.