Θέλουν να βάλουν στο… μαντρί τις κινητοποιήσεις κατά της υπερδομής

Σε μία κίνηση η οποία έχει προφανή στόχο να μην ξεφύγει από το «δίχτυ» της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Χίου η πρωτοβουλία των δράσεων για την αποτροπή του κυβερνητικού σχεδίου δημιουργίας της υπερδομής στη Χίο προβαίνει η περιφερειακή ενότητα Χίου.

Με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος καλεί σε έκτακτη σύσκεψη, στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου 2020, αιρετούς πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων της Χίου, «με μοναδικό αντικείμενο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων μας», όπως αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι «η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός επιζήμιου και ανεδαφικού για τα νησιά μας σχεδιασμού για το μεταναστευτικό και η επιχειρούμενη στρατηγική από διαμορφωτές γνώμης στην Αθήνα να εμφανίσουν ως δήθεν διασπασμένο τον αγώνα των νησιωτών, επιβάλλει άμεσες ενέργειες αποτροπής με ενιαία δράση».

Να σημειώσουμε ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά την χθεσινή κινητοποίηση στο Αίπος και την δημιουργία της 25μελούς συντονιστικής επιτροπής αιρετών και δημοτών του νησιού, που έχει ανακοινώσει συναντήσεις με τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, καθώς και λαϊκή συνέλευση στην ΠΕΚΕΒ, στις 19:30 σήμερα, Δευτέρα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια