Θεματικές ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο και Λουτρά το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον τριήμερο εορτασμό, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ανοίγει τις πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο για να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν με τους χώρους με τρόπους πιο άμεσους και ευχάριστους.

Παρασκευή 27/9

Στις 9:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με το τρίπτυχο Μουσική – Χορός – Θέατρο.

Στις 11:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου, με θέμα τα λουτρά ως χώρους ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση αρχαιολογικών αντικειμένων που βρέθηκαν στο χώρο του Οθωμανικού Λουτρού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασής του.

Σάββατο 28/9

Από τις 20:00 έως τις 23:00 η ώρα το βράδυ, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από αρχαιολόγο της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Μουσείο.

Κυριακή 29/9

Στις 11:00 η ώρα, ξενάγηση στο Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το χαμάμ και τον κοινωνικό του ρόλο.

Το τριήμερο του εορτασμού (27-29/9) η είσοδος στα μουσεία, στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια