Θερίζουν οι «ασθένειες», αναβολή στην δίκη του δίδυμου που έδειραν πρόσφυγες

Μια ακόμα αναβολή – σφόδρα πιθανολογούμενη, άλλωστε – πέτυχε ο Μ.Μ., δις καταδικασθείς για αδικήματα με αναφορά στο προσφυγικό, ο οποίος επρόκειτο να δικασθεί ομού μετά του Α.Κ. από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου, το πρωί τη Πέμπτης, 21 Φεβρουαρίου 2019, για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό προσφύγων στις 20 Απριλίου 2017.

Επρόκειτο για την κατ΄ έφεση δίκη, κατά της απόφασης του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χίου, το οποίο είχε καταδικάσει στις 24 Απριλίου 2017 , με βάση και τον αντιρατσιστικό νόμο 4285/2014 (άρθρο 1) σε φυλάκιση 18 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, τον Μ.Μ. και σε φυλάκιση επτά μηνών τον Α.Κ., για τις επιθέσεις τους κατά προσφύγων, στις 20 Απριλίου 2017.

Σήμερα, ήταν η σειρά του έτερου κατηγορουμένου, του Α.Κ., να επικαλεσθεί… ασθένεια, δια της συνηγόρου του, καθώς και του αδελφού του που παραβρέθηκε στο δικαστήριο. Όπως μέσες άκρες υποστήριξε στο δικαστήριο ο αδελφός του Α.Κ., ο κατηγορούμενος εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019, στο νοσοκομείο Χίου, επικαλούμενος καρδιολογικής φύσεως προβλήματα. Εκεί, πρόσθεσε, εξετάσθηκε στο τμήμα των επειγόντων και ο γιατρός του είπε μεν να φύγει, αλλά να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι, όπερ και εγένετο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του εξετασθέντος.

Για τον έτερο κατηγορούμενο, τον Μ.Μ., τα πράγματα είχαν ήδη δρομολογηθεί από την περασμένη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, που επρόκειτο να δικασθεί για την επίθεση – τον Ιούνιο του 2016 – κατά του νοσηλευτή κ. Γιάννη Κουτσοδόντη.

Η συνήγορος και η μητέρα του κατηγορουμένου προσεκόμισαν την ίδια ιατρική γνωμάτευση του γιατρού αγγειοχειρουργού του νοσοκομείου Χίου, που είχε χορηγηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ενώ επιπροσθέτως – και μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία – επανεξετάσθηκε χθες Τετάρτη από άλλον γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος επίσης – όπως κατετέθη στο δικαστήριο – του συνέστησε να παραμείνει κλινήρης.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, ενώ – υπενθυμίζεται – την Δευτέρα 8 Απριλίου έχει ορισθεί να δικασθεί ο Μ.Μ. για την επίθεση στον κ. Κουτσοδόντη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια