«Θερμή υποδοχή» στον Μηταράκη κατά τον εορτασμό των ελευθερίων της Χίου

Την αντίθεση, την διαμαρτυρία και την αποστροφή τους στο πρόσωπο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και της κυβερνητικής πολιτικής των υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, θα εκφράσουν – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – οι κάτοικοι των χωριών που γειτνιάζουν με το Θόλος, μεθαύριο Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, κατά τον εορτασμό των ελευθερίων της Χίου.

Η πληροφορία ότι στο βάθρο των επισήμων θα βρίσκεται ο «υπουργός των ΜΑΤ» έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζουν την παρουσία τους, για να στείλουν το ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην δημιουργία της υπερδομής στο Θόλος.

Στην υπόθεση παρεμβαίνει η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου, η οποία στην ανακοίνωσή της – σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 – αναφέρει τα εξής:

«Ο υπουργός των ΜΑΤ στα ελευθέρια της Χίου χωρίς αιδώ.

Η Χίος ελευθέρα, όχι όμως και ελευθέρα από τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού της για τις φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά μας.

Προκλητικός ο ίδιος, διχαστικός στο λόγο του, βάζοντας ταμπέλες κατά πώς τον συμφέρει στις καθολικές αντιδράσεις του λαού της Χίου και των νησιών, την ώρα που καταρρέει η ρητορική και η πολιτική της κυβέρνησης για τις  ροές, μόλις πριν λίγες μέρες 485 συνάνθρωποί μας οδηγήθηκαν στην Κω μετά τα παιχνίδια της τουρκικής κυβέρνησης, διακινητών και Ε.Ε., ο ίδιος και η κυβέρνηση εξακολουθούν να μας εμπαίζουν ανερυθρίαστα.

Αυτοί που εισέβαλαν με τα ΜΑΤ, για να μας αποκαλούν τουρκόσπορους, εκτός όλων των άλλων απαράδεκτων που έγιναν στα νησιά, θα στηθούν στο βάθρο, προκειμένου να τους αποδώσουν τιμές οι Χιώτες και οι Χιώτισσες !

Ως συντονιστική επιτροπή αγώνα η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Τιμώντας την γιορτή μας, τιμώντας τους πεσόντες και με πλήρη συνείδηση, ότι δεν θα αμαυρώσουμε την μνήμη τους, συμπαραστεκόμαστε στη συμβολική αντιπροσωπευτική παρέλαση των χωριών μας που οργανώνουν, γιατί σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».