Θεσμικό ατόπημα της διοίκησης της ΕΜΧ – Επιχειρεί να φιμώσει τον Αστραπάρη

Η χθεσινή, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, αποκάλυψη από τον astraparis.gr των αντιδράσεων στον χώρο των μαστιχοπαραγωγών, για τις προωθούμενες από την διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) αλλαγές στα καταστατικά των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, έφερε και την… τιμωρία μας!

Η διοίκηση της ΕΜΧ μας απέκλεισε από την ενημέρωση, δεν μας έστειλε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, 14 Φεβρουαρίου 2022 και το οποίο διενεμήθη σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Χίου, πλην του Αστραπάρη.

Όσο κι αν μας ενόχλησε η απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτή συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΜΧ, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι… δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Το έχουν κάνει κι άλλοι πριν από την διοίκηση της ΕΜΧ, επειδή δεν άντεχαν τις αποκαλύψεις, εν προκειμένω την παράθεση των γεγονότων που μιλούσαν από μόνα τους, καθώς και την τεκμηριωμένη κριτική.

Στην πορεία, βέβαια, αναγκάσθηκαν να επανορθώσουν, βλέποντας – υπό την πίεση δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών ενώσεων – πού οδηγούσε αυτή η στάση τους: Στην φίμωση της ελευθεροτυπίας, που προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Έχουμε να πούμε στην διοίκηση της ΕΜΧ ότι ο οργανισμός που διοικούν δεν είναι ιδιοκτησία τους. Είναι συνεταιριστική οργάνωση εκατοντάδων μελών, που είμαστε βέβαιοι ότι νοιάζονται για την αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση κι αυτό έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε.

Τους δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή απόφασή τους.

Σε κάθε δε περίπτωση τους καθιστούμε σαφές ότι δεν μπορούν να μας φιμώσουν ό,τι κι αν κάνουν.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για την ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΜΧ

 

Το δελτίο Τύπου (λείπει ο Αστραπάρης από την λίστα) μας προώθησε αργά το βράδυ της Δευτέρας συνάδελφος από άλλο μέσο ενημέρωσης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια