Θετική αποτίμηση των κινητοποιήσεων, με εξαίρεση τις ακροδεξιές κορώνες Μουτζούρη

Θετική θεωρούν την αποτίμηση των χθεσινών κινητοποιήσεων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πέντε αυτοδιοικητικές παρατάξεις, με εξαίρεση τις ακροδεξιές κορώνες και τις θεωρίες συνωμοσίας του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη περί αποτροπής, γεγονός ανεπίτρεπτο για πανεπιστημιακό δάσκαλο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

Στο πόδι σήμερα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου εξαιτίας:

⦁ Της εσκεμμένης ολιγωρίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. όσον αφορά την μη αποσυμφόρηση εδώ και μήνες, εξαιτίας της ανερυθρίαστης αποθήκευσης χιλιάδων ψυχών μες το χειμώνα των νησιών μας. Μεταφέροντας εικόνες ντροπής σ όλο τον κόσμο. Για τα νησιά μας, για μας τους νησιώτες.

⦁ Των νέων υπερδομών για πρόσφυγες που σχεδιάζει η κυβέρνηση και που θα καταστήσουν τα νησιά μας συνώνυμο φυλακών. Παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων τους.

Το μέγεθος των συγκεντρώσεων και στα τρία νησιά, δείχνει πως το βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και απαιτούνται άμεσες λύσεις. Το μήνυμα από τα κλειστά – μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα ή επιχειρήσεις κάθε μορφής, κοινό. Αποσυμφόρηση τώρα – Όχι νέες δομές στα νησιά μας.

Παρά το χαμήλωμα των τόνων τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να υπάρξουν ειρηνικές και ενωτικές διαδηλώσεις, δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι ακροδεξιές κορώνες, οι κραυγές για «αποτροπή» του περιφερειάρχη – γεγονός ανεπίτρεπτο για πανεπιστημιακό δάσκαλο τ. πρύτανη του Μετσόβιου ή οι θεωρίες συνωμοσίας. Ευτυχώς, υπάρχουν μετριοπαθέστερες φωνές, που όμως δεν καταφέρνουν να σώσουν τη χαμένη τιμή κάποιων αυτοδιοικητικών .

Σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών κατέβηκε – ή θα ήθελε να κατεβεί – στους δρόμους. Ήταν ο κόσμος που έδειξαν οι εικόνες που δεν κάνουν λάθος. Ήταν απλός κόσμος απ τις πρωτεύουσες και όλα τα χωριά των νησιών. Ήταν πολίτες που με δράσεις αλληλεγγύης επιλέγουν να στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο, εκεί που η κυβέρνηση κωφεύει, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη λέξη αλληλεγγύη σε συνώνυμο βρισιάς. Ήταν κι άλλοι που συγκεντρώθηκαν σε άλλη θέση. Ήταν εκεί με ενωτικό πνεύμα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα ήθελαν να είναι εκεί και πολλοί ακόμα πολίτες που εν τέλει γύρισαν την πλάτη στις κινητοποιήσεις από αντίδραση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές της περιφερειακής αρχής, που επιχείρησε τεχνηέντως να μετατρέψει τις κινητοποιήσεις σε αντιπροσφυγικές αντί για αντικυβερνητικές. Θα ήθελαν να είναι εκεί κι εκείνοι που μπροστά στην ανακολουθία λόγων, δηλώσεων και πράξεων φοβούνται πως ‘’το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο’’.

Κι εμείς ως αυτοδιοικητικές παρατάξεις, συνεπείς στα λόγια μας, ήμασταν εκεί. Στις πλατείες, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στα νησιά μας. Με τη συμμετοχή μας, τα πανό, τα συνθήματα διαδώσαμε το πραγματικό μήνυμα των κινητοποιήσεων.

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων

Αποσυμφόρηση τώρα με αναλογική ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα

Καμία νέα δομή στα νησιά μας

Η Ευρώπη να δείξει την ανθρωπιά της, ν΄ ανοίξει επιτέλους τα σύνορά της

Όχι στο μίσος και στον διχασμό, όχι στους πολέμους και στον ρατσισμό.

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ( Δ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ(Δ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ (Δ. ΑΝ. ΣΑΜΟΥ)
ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ(Δ. ΧΙΟΥ)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια