Θετική εικόνα αποκόμισε ο Χρυσοχοΐδης από Μόρια και Καρά Τεπέ

Διαψεύδοντας τα όσα είχαν προηγηθεί της επίσκεψης του και ιδιαίτερα τα περί κλεισίματος του καταυλισμού στο ΚΥΤ της Μόριας και σφραγίσματος του Καρά Τεπέ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Μάλιστα κόντρα στα όσα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαδίδουν για την αρτιότητα ή μη των στελεχών που υπηρετούν στις δομές ή εργάζονται για αυτές, ο Υπουργός έσπευσε να σημειώσει πως αναχωρεί από τη Μυτιλήνη «με την εντύπωση τη θετική που αποκόμισε από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί». Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη της αποσυμφόρησης ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στη μεταφορά ανηλίκων ασυνόδευτων αιτούντων άσυλο.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας. Περιόδευσε σε υπηρεσίες και δομές διαμονής ανηλίκων και γυναικών, καθώς και στον ελαιώνα, στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού, όπου από μια μη κυβερνητική οργάνωση λειτουργεί μια δομή φιλοξενίας. Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη, με τη συμμετοχή και φορέων που έχουν σχέση με τη διαχείριση του ΚΥΤ.

Στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ο υπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της ανοικτής αυτής δομής από τον διευθυντή του Σταύρο Μυρογιάννη.

Ακολούθησε η σύσκεψη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων απερχόμενων αυτοδιοικητικών αρχών και του απερχόμενου δημάρχου Σπύρου Γαληνού, εκπροσώπων του στρατού, της αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη με πρόταση μέτρων για τη διαχείριση του ζητήματος και των επιπτώσεων του στην τοπική κοινωνία.

ΦΩΤΟ: STONISI.GR
ΦΩΤΟ: STONISI.GR

ΠΗΓΗ: STONISI.GR

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια