Θετική σε κορονοϊό γυναίκα στρατιωτικός ιχνηλατούνται οι επαφές της

Διαδικασίες ιχνηλάτησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε στρατιωτικό προσωπικό στη Χίο, μετά την διαπίστωση ότι γυναίκα στρατιωτικός, που υπηρετεί σε μονάδα του νησιού βρέθηκε – σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες – θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα μετέβη τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους και στην μονάδα που εισήλθε υπεβλήθη προληπτικά σε τεστ για κορονοϊό και βρέθηκε θετική.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ η στρατιωτική διοίκηση και άλλες αρχές του νησιού και ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαΐου 2020, διαδικασίες εντοπισμού των επαφών της, καραντίνας και διενέργειας τεστ για κορονοϊό τουλάχιστον σε στρατιωτικό προσωπικό.

Η γυναίκα υπηρετούσε στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδας της (ΚΨΜ), σε στρατόπεδο του νησιού, το οποίο υπάρχει και άλλη μία (ανεξάρτητη) στρατιωτική μονάδα.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής στρατιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε δύο στρατιώτες, που υπηρετούσαν μαζί της και τους μετέφερε για έλεγχο στην στρατιωτική υγειονομική μονάδα του νησιού.

Περαιτέρω έχει γίνει γνωστό ότι σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες μονάδες του νοσοκομείου Χίου, προκειμένου να υποδεχθούν τυχόν θετικά περιστατικά ή να συνδράμουν αν χρειαστεί στη διαδικασία διενέργειας τεστ.

Νεώτερη ενημέρωση (24 Μαΐου 2020): Αρνητικό το τελικό τεστ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια