Θετικό κλίμα παράτασης του χαμηλού ΦΠΑ

Στην διατήρηση και για το 2019 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ συντείνουν όλες οι μέχρι στιγμές πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στον astraparis.gr ότι είναι θέμα ολίγων ημερών, ενδεχομένως και έως τις αρχές της προσεχούς εβδομάδος, η σχετική ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο, ενώ δεν αποκλείουν και εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο σήμερα ισχύει μόνον για τα πέντε νησιά που δέχονται τις μεγάλες πιέσεις από τις προσφυγικές ροές, δηλαδή Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λέρος και Κως.

Οι φορείς των νησιών υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό την δέσμευσή του

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι και τα επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Λέσβου, καθώς και η ΟΕΒΕ Χίου, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας ύψιστης σημασίας μέτρο για τα νησιά την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό τη προσωπική του δέσμευση ότι όσο θα είναι πρωθυπουργός θα διατηρηθούν αυτοί οι συντελεστές και τον καλούν όχι να παραταθούν αλλά να διατηρηθούν μόνιμα με νομοθετική ρύθμιση, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η επιστολή των φορέων έχει ως εξής:

fpa

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια