Συνηγορεί το υπουργείο Ναυτιλίας για ένταξη των Οινουσσών στη γραμμή Χίος – Πειραιάς
Θετικά αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας το αίτημα του δήμου Οινουσσών να προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα το λιμάνι του νησιού, το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χίος.
Η υποστήριξη εκφράστηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία από τις Οινούσσες με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Στέφανο Βογιατζή, με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γιάννη Θεοτοκά.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα ετέθη στην χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εκτός ημερησίας διάταξης και πιθανότατα θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ως κανονικό θέμα συζήτησης.