Θολώνει τα νερά ο δήμαρχος Χίου για την… έφοδο στα μεταλλεία αντιμονίου

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ανήξερος εμφανίσθηκε ο δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής για τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων αντιμονίου, στον Κέραμο και ειδικότερα για τον διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης του μεταλλευτικού πεδίου, που φαίνεται να προκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από τις εφημερίδες το έμαθα, ισχυρίσθηκε σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποστολή της πρόσκλησης που υπογράφει ο ίδιος και του προγράμματος της εκδήλωσης του ΥΠΕΝ, την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, που μεταξύ των θεματικών εισηγήσεων περιλαμβάνει και αυτήν του διεθνούς διαγωνισμού!

Κατά τα λοιπά, ο δήμαρχος Χίου είπε ότι απλά… πέρασε από το υπουργείο για ενημέρωση, είπε ότι για το ζήτημα των μεταλλείων Κεράμου απαιτείται παρουσίαση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως ο ίδιος βαφτίζει την εκδήλωση της Πέμπτης, η οποία ουδαμώς έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Αφού, άλλωστε, όπως έχουμε ήδη επισημάνει περιλαμβάνει πληθώρα εισηγήσεων από… αυθεντίες, ενώ από το ακροατήριο όποιοι θέλουν μπορεί και να υποβάλλουν ερωτήσεις, για να υπάρχει και μια επίφαση δημοκρατικού διαλόγου.

Ο κ. Μαλαφής είπε, τέλος, ότι ο ίδιος θα προκαλέσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά… κατόπιν εορτής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση της Πατρίδας