Θολοποτάμι, Λαγκάδα, ΒΙΑΛ, τριπλή πανωλεθρία για τον Μηταράκη

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη εξαπολύει η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, με αφορμή τις αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειές του, στο Θολοποτάμι και στην Λαγκάδα, καθώς και τα τραγικά τελευταία γεγονότα των θανάτων στην ΒΙΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, έχει ως εξής:

«Η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες του υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη, που το τελευταίο διάστημα επιδίδεται απροκάλυπτα σε όργιο προκλήσεων εναντίον όποιου αμφισβητεί την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Έφτασε στο σημείο να εκφοβίζει ένα ολόκληρο χωριό, το Θολοποτάμι, γιατί τόλμησαν οι κάτοικοι να τον σατιρίσουν, θυμίζοντας μαύρες εποχές αλήστου μνήμης.

Έστειλε την αστυνομία να ψάχνει τους ενόχους του εθίμου, αντιδημάρχους και παρατρεχάμενους, δηλώσεις μετανοίας από τον πρόεδρο και τη νεολαία του χωριού , όλα στη λογική της αποκατάστασης της εύνοιας της… αυτού μεγαλειότητος του κ. Μηταράκη! Νόμισε ότι οι “αμαρτωλοί” νέοι του χωριού θα του ζητούσαν γονυπετείς συγγνώμη. Για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν έχει χιώτικη καρδιά και δεν σκέφτεται, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών γι΄ αυτό και ενοχοποίησε ένα έθιμο!!! Οι νέοι, όμως, του γύρισαν την πλάτη και απέμεινε στην “παλλαϊκή» συγκέντρωση στο Θολοποτάμι μόνος του, με τους μπράβους του και τους μετακλητούς του. Πήρε ένα σκληρό μάθημα από τους περήφανους νέους του χωριού ότι η “συμπάθεια”, πολύ δε περισσότερο ο σεβασμός δεν επιβάλλονται με τις απειλές και τον βούρδουλα!

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί!

Με προκλητικότητα και θράσος επισκέφθηκε τη Λαγκάδα, ένα από τα χωριά που γειτνιάζει με το Θόλος στο οποίο η κυβέρνηση και ο ίδιος επιθυμούν να στήσουν τη φυλακή ανθρωπίνων ψυχών των 5.000 και βάλε, για να συνεχιστεί η τραγικότητα των εικόνων “άνθρωποι και ποντίκια”, τις οποίες ζήσαμε στη ΒΙΑΛ που υποτίθεται θα την έκλεινε το Πάσχα. Ήθελε να το «παίξει» ο πραίτωρας που πίνει το ουζάκι του και το πόπολο χειροκροτά. Δεν του βγήκε, όμως, ούτε εκεί, πήρε την αρμόζουσα απάντηση από τους προέδρους Λαγκάδας και Συκιάδας και από τους κατοίκους της Λαγκάδας που με τα συνθήματα και τη στάση τους του ξεκαθάρισαν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης και του ίδιου δεν θα περάσουν. Με την ουρά στα σκέλια έφυγε κι αυτός και οι κλακαδόροι του, χύνοντας φυσικά το γνωστό τους διχαστικό δηλητήριο. “Ήταν αριστεροί και αυτοί που θέλουν ανοιχτά σύνορα”, προβοκάρισε από τα κοινωνικά δίκτυα και αναμετάδωσαν τα παπαγαλάκια του.

Αφού, λοιπόν, ήταν μόνο “αριστεροί” και οπαδοί των ανοιχτών συνόρων, προς τι τόσος πόνος κ. Μηταράκη και κύριοι της κυβέρνησης; Προς τι οι “Κλουζώ” στο Θολóποτάμι να ψάχνουν και στη Λαγκάδα, η όλη σκηνοθεσία με τον πρώην αντιδήμαρχο Ομηρούπολης για να σας στρώσει τοn δρόμο; Μήπως, γιατί γνωρίζετε, βλέπετε και καταλαβαίνετε από πέρσι μέχρι σήμερα ότι ενάντια στην πολιτική σας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας; Μήπως, γιατί βλέπετε και ψηφοφόρους σας να αντιδρούν και να μην συντάσσονται με τα απάνθρωπα και καταστροφικά για το νησί μας σχέδιά σας μόνιμου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας; Μήπως, γιατί βλέπετε ότι εσείς και η κυβέρνησή σας δεν μπορείτε να μας μιλάτε για σύνορα όταν τα γκριζάρετε με τη βούλα μέσω του νέου συμφώνου, όταν στην πρώτη γραμμή άμυνας του νησιού στήνετε στρατόπεδα συγκέντρωσης άμαχου πληθυσμού; Μήπως, τα όσα κάθε φορά παπαγαλίζετε για να διχάσετε δείχνουν τον πανικό σας, γιατί σας έχουμε πάρει είδηση κι εσάς και την κυβέρνησή σας και θα πληρώσετε βαρύ τίμημα;

Η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου για πολλοστή φορά καλεί όλους τους Χιώτες να υψώσουν το ανάστημά τους, να μπλοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια για τις φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά μας, ώστε να σταματήσουν τα νησιά μας να αποτελούν διεθνώς το στίγμα του ανθρώπινου πολιτισμού εξαιτίας του απάνθρωπου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών. Συνεχίζουμε, με ψηλά το κεφάλι μέχρι την τελική νίκη!».

Η φωτογραφία είναι από την… εκστρατεία του Notius Mitaracius στο Θολοποτάμι, όπου οι κάτοικοι του γύρισαν την πλάτη

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια