Ανήλθαν στους 20 οι εμφανισθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στον Καρφά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:34 Ανατροπή σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου στο σκηνικό με τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν αποβιβασθεί το πρωί στην περιοχή του Καρφά, καθώς εκτός από τους 16 που είχαν ήδη μεταφερθεί στην καραντίνα της Λευκωνιάς, έκαναν την εμφάνισή τους στην ΒΙΑΛ άλλα τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια Αφγανούς κατά δήλωσή τους, οι οποίοι και θα μεταφερθούν κι αυτοί στην Λευκωνιά.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό επιβεβαιώνει αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών είχαν διαφύγει στα χωράφια της περιοχής και δεν εντοπίσθηκαν από το λιμενικό και την αστυνομία που σάρωσε την περιοχή του Καρφά.

Είναι δε πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να κάνουν κι άλλοι την  εμφάνισή τους, είτε στην ΒΙΑΛ, είτε να εντοπισθούν από τις αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα και τους ελέγχους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:56 Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, στην δομή καραντίνας της Λευκωνιάς έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων 11 είναι παιδιά, που είχαν αποβιβασθεί με φουσκωτή βάρκα σε ακτή του Καρφά, στις 7 το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Εάν δεν εντοπισθούν άλλοι, που ίσως να κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή του Καρφά, τότε η αρχική πληροφορία μας, που μιλούσε για 25 άτομα, πιθανόν να μην ήταν ακριβής ως προς τον συνολικό αριθμό.

Οι 16 αφιχθέντες, όλοι αφγανικής καταγωγής σύμφωνα και με την σχετική ενημέρωση από το Λ.Σ., έχουν ήδη εγκατασταθεί στην δομή καραντίνας και την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:45 Στην δομή καραντίνας, στην Λευκωνιά της Χίου, έχουν οδηγηθεί 16 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που βγήκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Καρφά.

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα αν αυτός είναι και ο τελικός αριθμός, καθότι οι πρώτες πληροφορίες μας ανέφεραν 25 άτομα ή αν ακόμα κάποιοι από τους αφιχθέντες αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή του Καρφά.

Από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη επιβεβαιώθηκε αυτή τη στιγμή (10:42) ότι αφίχθησαν 16 άτομα που οδηγήθηκαν στην καραντίνα της Λευκωνιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:57

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τύχη 25 προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους 12 παιδιών, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν με φουσκωτή βάρκα στην περιοχή του Καρφά, περί τις 7 το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καθώς και φωτογραφικό υλικό, οι 25 αφγανικής καταγωγής φαίνεται ότι μετά την άφιξή τους ανέβηκαν στο βουνό και μπήκαν μέσα σε χωράφια, ενώ έγινε αντιληπτή η άφιξή τους και αναζητούνται από δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και του στρατού.

Από την πλευρά του λιμεναρχείου Χίου, με στέλεχος του οποίου επικοινώνησε ο astraparis.gr, ουδεμία δήλωση υπήρξε, ούτε έγινε αναφορά για το πού βρίσκονται αυτή την στιγμή οι 25 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκέσθηκε να δηλώσει πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στην Υπηρεσία.

Το βέβαιο είναι ότι οι αφιχθέντες δεν βρίσκονται πλέον στην περιοχή όπου αποβιβάσθηκαν, μάλλον έχουν εντοπισθεί και συγκεντρωθεί και το πιθανότερο είναι να έχουν μεταφερθεί στην δομή – καραντίνα, στην Λευκωνιά.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες με τις βάρκες είναι η μεν έξω στην στεριά παλαιά, ενώ η σημερινή είναι η σκισμένη μέσα στην θάλασσα.

Οι φωτογραφίες με τους πρόσφυγες είναι από Aegean Boat Report

Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια