Θύμα του κορονοϊού υπάλληλος του ΕΟΔΥ στην ΒΙΑΛ – Ακόμα να φτάσει το κλιμάκιο

Θετικό απεδείχθη το τεστ που έγινε σε υπάλληλο του ΕΟΔΥ, που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στη Χίο, ενώ η δομή βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας από την προηγούμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τους μαζικούς ελέγχους ακόμα να φανεί.

Η είδηση, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ σε υπάλληλο του ΕΟΔΥ, που δεν προσήλθε στην εργασία, σήμανε συναγερμό στην ΒΙΑΛ κι αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες απολύμανσης όλων των χώρων του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι και το άσυλο, χωρίς – ωστόσο – αυτό να σημαίνει ότι διασκεδάσθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων, κυρίως στην υπηρεσία ασύλου που συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο το κερασάκι στην τούρτα της αδιαφορίας και ολιγωρίας του ΕΟΔΥ, αλλά και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε μεν ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη ότι ζήτησε να μεταβεί στην ΒΙΑΛ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για εκτεταμένους ελέγχους, πλην – όμως – πέραν τούτου ουδέν. Ή πέρα βρέχει…

Αυτές τις μέρες στον χώρο της ΒΙΑΛ η μοναδική ιατρική παρουσία έρχεται από έναν γιατρό του στρατού και από ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση.

Η καραντίνα που κήρυξαν ο κ. Μηταράκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχύει μέχρι και αύριο Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από την διοίκηση του ΚΥΤ η παράτασή της, κάτι που φαντάζει απολύτως λογικό, αφού στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει όλα έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους.