Τι προτείνει η Συμμαχία Αξιών για την πυροπροστασία της Λαγκάδας Χίου

Θα υπερψηφίσει η Συμμαχία Αξιών την αποδοχή της μελέτης πυροπροστασίας από τον δήμο Χίου και ό,τι άλλο χρειαστεί για να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, της περιουσίας και πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής στην Λαγκάδα Χίου.

Στην ανακοίνωσή της και με αφορμή την συμμετοχή της στην λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Συμμαχία Αξιών σημειώνει ότι πρέπει να αναμορφωθεί άμεσα ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα, ώστε από την παρούσα δημοτική περίοδο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και να δεσμευτούν όλοι ότι θα προχωρήσουν και με την έναρξη της θητείας του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Ειδικότερα:

– Δημιουργία δεύτερης εξόδου στο χωριό ακόμα και κάνοντας χρήση του μέτρου της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όχι μόνο για την προστασία από ενδεχόμενες πυρκαγιές αλλά και για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής.

– Δημιουργία δικτύου δασικών δρόμων με προγραμματική σύμβαση της δασικής υπηρεσίας με τον δήμο Χίου.

Η Συμμαχία Αξιών τονίζει, επίσης, ότι «πιστεύει στην πρόληψη γι’ αυτό και θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι νέοι κάτοικοι του χωριού δημιουργώντας εθελοντικές ομάδες», ενώ τάσσεται και υπέρ της δημιουργίας πυροφυλακίου στην περιοχή.