Τιμήθηκε η μνήμη των σφαγών της Χίου στο Μελανειός (φωτό και βίντεο)

Εκπρόσωποι της πολιτείας, κοινωνικών φορέων και απλοί πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στους χιλιάδες σφαγιασθέντες κατοίκους της Χίου στις λιτές εκδηλώσεις, που έγιναν στο Μελανειός, σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022, με αφορμή τα 200 χρόνια από τις σφαγές.

Μετά την θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Μελανειούς, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, εκφωνήθηκε επίκαιρη ομιλία από τον κ. Ευάγγελο Φραγκομίχαλο, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέλαινα Άκρα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν με μετάβαση στον χώρο του μνημείου, στην περιοχή Λυγαρίδι του Μελανειούς, όπου – μετά την επιμνημόσυνη δέηση – κατέθεσαν στεφάνια ο κ. Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κοινωνικών φορέων.

Μετά την επιστροφή στο χωριό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μελανειούς έγινε ανάγνωση κειμένων για τα γεγονότα των σφαγών από την κα Αθανασία Καδρέφη και τον κ. Γιάννη Δάφνο, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελανειούς.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια