«Τίμων ο Αθηναίος», το Σάββατο στο Ομήρειο

Την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τίμων ο Αθηναίος», προβάλλει, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:30 – σε απευθείας σύνδεση και με ελεύθερη είσοδο – το Ομήρειο, συνεχίζοντας την συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο.

Η παράσταση είναι μια τραγωδία που ισορροπεί μεταξύ σάτιρας, φάρσας και αλληγορίας για ένα πρόσωπο ιστορικό, συμβολικό, μα τόσο οικείο. Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας και, σε συνεργασία με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, μας δίνει τον Τίμωνα.

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν την φιλία τους απέναντί του.

Ένα έργο – πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, την φιλία, την κολακεία, την εθελοτυφλία, τις ψευδαισθήσεις και τις πλάνες, την γενναιοδωρία, αλλά και την αχαριστία, διαχρονικό και πάντοτε ενοχλητικό.

Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, και η αεικίνητη ομάδα του μάς καλούν να παρακολουθήσουμε ένα έργο «υβρίδιο», μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά – Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Διανομή ρόλων: Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Φώτης Κουτρουβίδης, Αναστάσης Λαουκάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Μάνος Στεφανάκης, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά, Βαλέρια Δημητριάδου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια