Τιμούν τη μέρα της γυναίκας

«Η Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην (αυτονόητη) κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν», αναφέρει στην ανακοίνωση του για τη μέρα της γυναίκας το Εργατικό Κέντρο Χίου καταλήγοντας, «Ως Εργατικό Κέντρο Χίου, πιστεύουμε  βαθειά,  πως  η  ελπίδα μιας νέας άλλης πολιτικής στην  Ελλάδα  και  στην  Ευρώπη,  περνάει  μέσα  από  τη  συλλογικά  οργανωμένη  δράση  που  στηρίζεται  σε  συνειδητοποιημένους  και  ενεργούς  πολίτες. Πιστεύουμε  βαθειά,  πως  η  συμμετοχή  όλων  μας  και  κυρίως  των  νέων  γυναικών,   θα  δώσει   ώθηση  σ’ αυτή την προσπάθεια,  με  φρέσκιες  ιδέες  και  νεανική  ορμή,  που  τόσο  έχουμε  ανάγκη. Οι  γυναίκες ξέρουμε  καλά,  πως  τα  δικαιώματα  μας,  δεν  χωράνε  στο  γκρίζο παρόν  της  κρίσης  που  βιώνουμε».

Με μια αφίσα φιλοτεχνημένη ειδικά για την Ημέρα της Γυναίκας τιμά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τις γυναίκες της πατρίδας μας και τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Μήνυμα για τη μέρα της γυναίκας εξέδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης σημειώνοντας: «Τη μέρα αυτή λοιπόν τιμάμε τη γυναίκα και τους αγώνες της, που και σήμερα συνεχίζονται, με νέους πια στόχους, σε νέες συνθήκες.

Διαφορετικές, αλλά ισότιμες, πολυτάλαντες, πολυσχιδείς και πολυδιάστατες οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται σε πολλούς στίβους, προσπαθώντας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους.

Τιμάμε ακόμα στην καθημερινή ζωή μας, την αναντικατάστατη παρουσία και προσφορά της γυναίκας, της μάνας, της αδερφής, της συντρόφου  στην κοινωνική ζωή, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη.  Ειδικά εδώ στο νησί μας τιμάμε τη Γυναίκα Διαχρονικό Στυλοβάτη της χιώτικης οικογένειας, την ευαισθησία, το μόχθο και την προσφορά της.

Να εξασφαλιστεί μια ζωή όπως αξίζει στις στυλοβάτισσες της ανθρωπότητας ζητά η ΛΑΣ με ανακοίνωση της στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρούμε ότι η απεξάρτηση της γυναίκας από την εργασιακή ζούγκλα και καταπίεση, η πρόληψη και προστασία της από την οποιαδήποτε κακοποίηση, δε γίνεται με προγράμματα με ημερομηνία λήξης και ανακυκλώσιμους εργαζόμενους. Τα διαχειριζόμενα από την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση προγράμματα, για δωρεάν «φιλοξενία» παιδιών στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν αντιμετωπίζουν ούτε το πρόβλημα συμμετοχής ούτε το πρόβλημα του αποκλεισμού των παιδιών από τις δομές ούτε καταργούν τα τροφεία.

 Η ισότητα της γυναίκας έχει και χρώμα και κόμμα και δεν είναι άοσμη και άχρωμη, όπως τη θέλουν οι τοποτηρητές του αστικού τόξου. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της μέσα στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ανάδειξη του ηγετικού και καθοριστικού της ρόλου μέσα στα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους. Όσο περισσότερες γυναίκες παίρνουν τη θέση τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τόσο περισσότερες θα βρίσκουν το δρόμο της δικαίωσης του αγώνα, για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα· για μια  κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου άντρες  και γυναίκες θα βαδίζουν χέρι-χέρι στο δρόμο της ισοτιμίας  και προκοπής.»

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια