Την Δευτέρα η δίκη για την επίθεση κατά του Γιάννη Κουτσοδόντη

Δικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, ο «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις», ο γνωστός τοις πάσι δηλαδή των επιθέσεων με αναφορά στο προσφυγικό, αυτή τη φορά για την επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, τον Ιούνιο του 2016, έξω από τον καταυλισμό της Σούδας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται να δικασθεί στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη έξω από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, στην πόλη της Χίου, στις 6 Ιουνίου 2016, όπου και είχαν σημειωθεί επεισόδια και ο κ. Κουτσοδόντης είχε μεταβεί στον χώρο υπηρεσιακά, με εντολή του νοσοκομείου, προκειμένου να επιβλέψει και να οργανώσει την κίνηση των ασθενοφόρων και την μεταφορά τυχόν τραυματιών προς το νοσοκομείο Χίου.

Κάποια στιγμή και εντελώς αναίτια, όπως ο ίδιος ο κ. Κουτσοδόντης κατήγγειλε, δέχθηκε βάναυση σωματική επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος τον πέταξε στο έδαφος κι άρχισε να τον κλωτσά.

Το σκηνικό αυτό, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, είχε συμβεί μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, πυροσβεστών και δεκάδων πολιτών, ενώ οι παριστάμενοι αστυνομικοί – μεταξύ δε τούτων και ο τότε αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Δημήτρης Αυγερινός – ουδέν έπραξαν, ενώ ο δράστης απομακρύνθηκε ανενόχλητος από άλλους πολίτες.