Την Δευτέρα η δίκη για την βάρβαρη επίθεση κατά του Γιάννη Κουτσοδόντη

Δικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης κατηγορούμενος για πρόσκληση σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά στον κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου.

Πρόκειται για εξ αναβολής δίκη, αφού στην πρώτη, που επρόκειτο να γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2019, ο κατηγορούμενος δια της συνηγόρου επικαλέσθηκε προβλήματα υγείας, προσκομίζοντας προς τούτο σχετική βεβαίωση γιατρού του νοσοκομείου Χίου.

Το περιστατικό αφορά την βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Κουτσοδόντης από τον κατηγορούμενο στις 6 Ιουνίου 2016 στον καταυλισμό της Σούδας, όπου ο μηνυτής είχε μεταβεί με εντολή του νοσοκομείου Χίου, προκειμένου να επιβλέψει και να συντονίσει μεταφορά τυχόν τραυματιών από τα εν εξελίξει επεισόδια στην περιοχή.

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) τονίζει ότι «η δίκη της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 πρέπει να στείλει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Η βία του φασισμού και του ρατσισμού πρέπει να καταδικαστεί από όλους!!!

Ως Σωματείο θα είμαστε εκεί και θα υπερασπιστούμε τον εργαζόμενο μέλος του σωματείου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία του νησιού αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου να σταθούν αλληλέγγυα δίπλα στον συνάδελφο και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας, ενάντια στον φασισμό και στην ρατσιστική βία».

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την ΠΟΕΔΗΝ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον κ. Κουτσοδόντη εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στη οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τον συνάδελφο Γιάννη Κουτσοδόντη στη δίκη της Δευτέρας 8.4.2019, ο οποίος στην άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων του δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον κατηγορούμενο Ματθαίο Μερμηγκούση.

Ο συνάδελφος βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων για να μεταφέρει τυχόν τραυματίες με εντολή της υπηρεσίας του και δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από το εν λόγω άτομο. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων και είμαστε ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους από όπου και εάν προέρχονται».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια