Την Κυριακή επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου

Μέσα σε κλίμα σύγχυσης για το τι ακριβώς ισχύει νομοθετικά συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο Χίου, στις 11 το πρωί της Κυριακής, 1η Σεπτεμβρίου 2019, την ημέρα δηλαδή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η σύγχυση αφορά το γεγονός ότι ο μεν τελευταίος νόμος 4623/2019 για θέματα της αυτοδιοίκησης, ο και περίφημος περί της κυβερνησιμότητας, προβλέπει ότι η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η δε εγκύκλιος που έχει εκδοθεί αναφέρει την 1η ή την 8η Σεπτεμβρίου 2019.

Βέβαια, όπως είναι προφανές, κατισχύει η διάταξη του νόμου και όχι η εγκύκλιος και ως εκ τούτου για την επικείμενη πρώτη συνεδρίαση, την προσεχή Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019, γεννάται ζήτημα νομιμότητας. Ωστόσο και άλλοι δήμοι της χώρας έχουν ορίσει για την πρώτη συνεδρίαση την προσεχή Κυριακή, εν όψει – ως έχει διαβεβαιωθεί αρμοδίως – να ρυθμισθεί νομοθετικά και να καλυφθεί αναδρομικά το ζήτημα.

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου την προσεχή Κυριακή θα κληθεί να εκλέξει το προεδρείο του, όπου για την θέση του προέδρου ο συνδυασμός του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, προτείνει ως πρόεδρο του σώματος τον κ. Παύλο Καλογεράκη., ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιόν θα προτείνει ως αντιπρόεδρο το συνδυασμός του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα εκλέξει τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, καθώς και τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής, με εννέα μέλη αμφότερες, με τον τελευταίο νόμο – έκτρωμα να προβλέπει ότι η παράταξη του δημάρχου θα διαθέτει την πλειοψηφία των πέντε μελών.

Οι διοικήσεις των εταιρειών, οργανισμών και εν γένει νομικών προσώπων του δήμου Χίου θα εκλεγούν σε επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια