Την Παρασκευή οι βαθμοί των πανελλαδικών

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2018 η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φαίνεται να λαμβάνει τέλος με την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δημοσιοποίηση των βαθμολογιών θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή στις 29 Ιουνίου, αφού όλατα βαθμολογικά κέντρα θα έχουν παραδώσει τα δέματα στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Τα μηχανογραφικά

Παράλληλα οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικου ξεκίνησαν τηνΠαρασκευή 22 Ιουνίου 2018και λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, θα απευθυνθούν στο Λύκειο τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16/7.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια