Την θλίψη της εκφράζει η ύπατη αρμοστεία για το νέο ναυάγιο στην Λέσβο

Την ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και οργανωμένες εναλλακτικές οδούς και να μην διακινδυνεύουν την ζωή τους σε ριψοκίνδυνα ταξίδια οι άνθρωποι, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή το σημερινό ναυάγιο στην Λέσβο η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Στη ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Βαθιά θλίψη προξενεί το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν μια βάρκα στην οποία επέβαιναν τουλάχιστον 27 άτομα ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Γέρας στη νότια Λέσβο, στοιχίζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ελληνική ακτοφυλακή.

Οι έρευνες της ελληνικής ακτοφυλακής συνεχίζονται για τυχόν επιπλέον άτομα που μπορεί να επέβαιναν στη βάρκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι διασωθέντες αναφέρουν ότι το σκάφος ανατράπηκε κοντά στην ακτή και τουλάχιστον τρεις επιβαίνοντες διαχωρίστηκαν από τους 24 που έφτασαν στην ξηρά και περισυνελέγησαν από την ελληνική ακτοφυλακή.

Προκειμένου οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε τέτοια ριψοκίνδυνα ταξίδια, είναι ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και οργανωμένες εναλλακτικές οδούς.

Η ύπατη αρμοστεία συνεχίζει να απευθύνει έκκληση για μια συνεκτική ανταπόκριση, η οποία να περιλαμβάνει μεταφορές των αιτούντων άσυλο σε βιώσιμες λύσεις στέγασης, καθώς και για τη συνέχιση της στήριξης από την Ευρώπη, μεταξύ άλλων μέσω των μετεγκαταστάσεων σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια