Το 2024 θα λειτουργήσει με 24 δωμάτια το ξενοδοχείο Ξενία Χίου

Το 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το ξενοδοχείο Ξενία Χίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Avlum SA, μέλος του ομίλου εταιρειών Τσάκος, σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Όλη αυτή η τριετία αναλώθηκε  στις αδειοδοτικές διαδικασίες, υποστηρίζει η εταιρεία, αν και κατά το διάστημα αυτό έγιναν και κάποιας κλίμακας επισκευαστικές εργασίες, οι οποίες προφανώς τώρα, μετά την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων, θα ενταθούν και θα ολοκληρωθούν, ώστε να είναι έτοιμο το ξενοδοχείο το 2024.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία Avlum SA έχει μισθώσει – μετά από διαγωνισμό – το ακίνητο από την ΕΤΑΔ για περίοδο 50 ετών και με ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου 2019 και η σύμβαση υπεγράφη την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Avlum

H εταιρεία Avlum SA, μέλος του ομίλου εταιρειών Τσάκος, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας για την επισκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου «Ξενία Χίου».

Το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μισθώθηκε  από την Avlum SA, με μακροχρόνια μίσθωση μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας το  2020.

Η μελέτη αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου που έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το κεντρικό συμβούλιο νεοτέρων μνημείων (ΚΣΝΜ), το συμβούλιο αρχιτεκτονικής, την εφορεία νεοτέρων μνημείων και την υπηρεσία δόμησης του δήμου Χίου από το 2021 έως και σήμερα, περιλαμβάνει την λειτουργία 24 δωματίων, κοινόχρηστων χώρων, χώρους εστίασης και αναψυχής.

Χρειάσθηκαν περισσότερο από τρία χρόνια για την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας με την εταιρεία Avlum SA να θέτει πλέον στόχο την προσθήκη του Ξενία Χίου στο τουριστικό portfolio της Χίου για την χρονιά 2024.