Το αεροδρόμιο, τα 19 εκατ. του ΣΥΡΙΖΑ και η… τηγανίτα του Μηταράκη

Η προεκλογική μάχη στη Χίο άρχισε με ένα έργο το βάλτωμα του οποίου εκτείνεται σε βάθος δεκαετιών, το αεροδρόμιο και την αναβάθμιση – επέκτασή του, αφορμής δοθείσης – εν τω παρόντι – από την επίσκεψη (την Τετάρτη και Πέμπτη) κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρώτος, ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη επίσκεψη και σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «από μόνη της (η σύσκεψη) πιστοποιεί τη σοβαρότητα της υλοποίησης του έργου από τους έχοντες αρμοδιότητα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες – ανέδειξε το εξαιρετικά σημαντικό νέο ότι έχει δεσμευθεί ποσό συνολικά 18 εκατομμυρίων, μέσω του ΕΣΠΑ, για την ολοκλήρωση του έργου.

Η εξέλιξη αυτή ξεμπροστιάζει τη Ν.Δ. και τον απερχόμενο βουλευτή της, ο οποίος μόλις προ δύο ημερών έσπευσε να απαξιώσει πάλι τη σημασία της υλοποίησης του έργου και να ισχυριστεί, κατάφωρα ψευδόμενος, ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτατα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Προφανώς δυσκολεύονται να αποδεχθούν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική δύναμη που δεν διατύπωσε φαραωνικούς σχεδιασμούς για το αεροδρόμιο, είναι αυτός που υλοποιεί με σοβαρότητα ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε δήμο, περιφέρεια και υπουργείο, ορίστηκε αυτή την περίοδο συντονιστής του έργου, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες μελέτες και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των έργων μέσω του ΕΣΠΑ 2014- 2020».

Το απόλυτο τίποτα και η… τηγανίτα Μηταράκη

Τις δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη έσπευσε να σχολιάσει ο υποψήφιος βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης, ως ακολούθως:

«Πριν μιλήσει για αλεπούδες και κρεμαστάρια, ο συνάδελφος, απερχόμενος κυβερνητικός βουλευτής ο ίδιος, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του κόμματος και της κυβέρνησής του.

Τεσσεράμισι χρόνια τώρα, το μόνο που έχουμε δει στο αεροδρόμιο είναι… το απόλυτο τίποτα. Συσκέψεις επί συσκέψεων, μελέτες, δηλώσεις, μνημόνια και από πράξεις μηδέν. Όπως λέει και η λαϊκή φράση, όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα.

Ούτε την περίφραξη δεν στάθηκαν ικανοί να φτιάξουν. Ό,τι βρήκαν, αυτό αφήνουν πίσω τους. Οπότε, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που επιτέλους θα βγάλει από το τέλμα το έργο.  

Ευτυχώς για όλους μας και για τη Χίο συγκεκριμένα, φεύγουν. Λίγες μέρες μείνανε».

Μιχαηλίδης: Τι έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια του κ. Μηταράκη προκάλεσαν την εκ νέου παρέμβαση του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος αναφέρει σε νεώτερη δήλωσή του τα εξής:

«Αρνητική εντύπωση σε κάθε νουνεχή άνθρωπο προκαλεί η απάντηση του κ. Μηταράκη, ο οποίος προφανώς είναι θιασώτης της άποψης ότι το ψέμα όταν το επαναλαμβάνεις πολλές φορές μπορεί και να καταστεί αλήθεια.

Μίλησε για το «απόλυτο τίποτα» ως προς το αεροδρόμιο Χίου κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, υπενθυμίζουμε:

  • Ολοκληρώθηκε το έργο του clear way.
  • Χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) με ένα εκατομμύριο ευρώ το απαραίτητο συνοδό έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, το οποίο υλοποιείται από τον δήμο.
  • Εξασφαλίστηκε ποσό 18 εκατομμυρίων για την επέκταση του αεροδρομίου και την αναβάθμιση των υποδομών του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Προς αυτό υπογράφηκε πέρσι μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου, το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ειλικρινά, αν τα παραπάνω σε διάρκεια τεσσάρων ετών συνιστούν «απόλυτο τίποτα», πώς θα χαρακτηρίζατε την «εξέλιξη» της αναβάθμισης του αεροδρομίου την περασμένη εικοσαετία, κ. Μηταράκη;», καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια