Το Celestyal Crystal (από ψηλά) σε φθινοπωρινό ταξίδι στη Χίο (βίντεο)

Το πρώτο φθινοπωρινό, ουσιαστικά, ταξίδι του έκανε την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, στη Χίο το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, μεταφέροντας 870 επιβάτες, διαφόρων εθνικοτήτων.

Την πρωινή εξαιρετική – από πλευράς χρωμάτων – άφιξη του Celestyal Crystal στο λιμάνι της Χίου κατέγραψε σε φωτογραφίες και βίντεο (εναέριες λήψεις) ο κ. Κωνσταντίνος Αναγνώστου.

Για την τρέχουσα περίοδο έχει ακόμα δύο προσεγγίσεις στη Χίο, την επόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015.

Μετά πάλι θα αρχίσει τον Μάιο, μας λέει ο τουριστικός πράκτορας κ. Θόδωρος Μιχαλάκης, επισημαίνοντας ότι και το 2016 το Celestyal Crystal έχει προγραμματίσει 14 προσεγγίσεις στη Χίο, όπως κι εφέτος. Θα γίνουν την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου και εν συνεχεία Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016.

DCIM100MEDIADJI_0014.JPG

Ο καπετάνιος που άνοιξε το λιμάνι της Χίου

Να υπενθυμίσουμε ότι εφέτος είναι η δεύτερη χρονιά που το Celestyal Crystal προσεγγίζει το λιμάνι της Χίου και επίσης να θυμίσουμε – όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας – τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο λιμάνι (με το όνομα Louis Cristal, τότε), σπάζοντας ουσιαστικά το εμπάργκο, που ήθελε τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να μένουν εκτός λιμένος.

Την ιστορία μας είχε αφηγηθεί, τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Μιχαλάκης:

Το 2013, λέει ο κ. Μιχαλάκης, η Louis σχεδίαζε να βάλει το λιμάνι της Χίου στους προορισμούς της, αλλά με βάση τα δεδομένα που είχε αυτό φάνταζε αδύνατο. Υπήρχε έντονος προβληματισμός και για το μέγεθος του πλοίου και κυρίως για τα βάθη του λιμανιού. Και μάλιστα δεν πείθονταν από τις διαβεβαιώσεις μας, ούτε και από τα έγγραφα που τους στείλαμε.

Τότε, εμφανίσθηκε κυριολεκτικά ως από μηχανής θεός ο καπετάνιος του Αριάδνη, που μόλις είχε αρχίσει να «πιάνει» Χίο, ο κ. Διαμαντής Παπαγεωργίου. Τον παρακαλέσαμε να μιλήσει με το operation του Louis. Αφού ο ίδιος έβαλε στο λιμάνι και πρυμνοδέτησε κανονικά πλοίο 200 μέτρων, δεν ήταν δυνατόν να μην μπορεί να γίνει το ίδιο με το Louis Crystal.

Πράγματι, έγινε η επικοινωνία και εδόθησαν όλες οι διαβεβαιώσεις και οδηγίες από τον κ. Παπαγεωργίου κι έτσι μπήκαμε στον σχεδιασμό και τον επόμενο χρόνο, το 2014, το Louis Cristal έδεσε κανονικά μέσα στο λιμάνι της Χίου.