«Το δώρο της παπλωματούς», από τον Σύλλογο Γυναικών Χίου, στο Ομήρειο

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Χίου επαναλαμβάνει την παιδική θεατρική παράσταση «Το δώρο της παπλωματούς», του Τζεφ Μπριμπό, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μάγιου Φένιας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Την μεταφέρουν τα πουλιά με τα ράμφη τους. Την φροντίζουν τα πλάσματα του δάσους, κι εκείνη η γενναιόδωρη παπλωματού, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα γι αυτούς που τα ‘χουν ανάγκη! Από την άλλη, η άπληστη βασίλισσα μαζεύει – μαζεύει ότι πιο περίεργο κι αστραφτερό μέσα στο παλάτι της χωρίς να είναι ευτυχισμένη, χωρίς να χαμογελά! Άραγε η παπλωματού θα διδάξει στην βασίλισσα τι σημαίνει προσφορά, φτιάχνοντας της ένα πάπλωμα; Θα πάρει το μάθημά της η βασίλισσα; Θα αποχωριστεί τους θησαυρούς της;

Παίζουν οι: Κωστούλα Καλιμανά, Γωγώ Μανίκα, Στέλλα Αμπαζή, Νικήτας Ντάτης, Υπατία Φραγκούλη, Μελίνα Καλησπέρη, Μανώλης Ντουκάκης, Νότα Μπάκνη, Δέσποινα Βαφιά, Γιώργος Αλιάδας, Μαρία Αλιάδα και Κωνσταντία Φακίρη.

Συντελεστές της παράστασης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Φένια Μάγιου

Σκηνική επιμέλεια – Κοστούμια: Λία Αξιώτη

Διδασκαλία χορού – Χορογραφίες: Άσπα Πετρά

Παίζουν οι μουσικοί: Παντελής Λύκος (λαούτο), Γιάννης Κυριακόπουλος (κλαρίνο)

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντία Φακίρη

Φωτισμός: Παναγιώτης Λούρος