Το Ελντοράντο των κεραιών κινητής συνεχίζεται

Να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες είναι διάσπαρτες στην όλη και κοντά σε σχολεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, κάνοντας λόγο για Ελντοράντο, που συνεχίζεται.

Αναφέρει, αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

«Αυτό είναι το συμπέρασμα (σ.σ. τα περί Ελντοράντο) από την ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ.Σ. με αφορμή την ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετική με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται από κατοικημένες περιοχές, σχολεία κ.λπ., σε απάντηση της σχετικής διαμαρτυρίας –επιστολής του δημοτικού συμβουλίου σε προηγούμενο Δ.Σ.

Αφορμή τότε ήταν η προκλητική τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 50 μέτρων από σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Μακαρίου Βροντάδου.

Στη βάση αυτή έγινε και καταγγελία του επικεφαλής της ΛΑΣ ότι γύρω από την Αστική Σχολή – 11ο δημοτικό σχολείο, στο κέντρο της πόλης, βρίσκονται πέντε κεραίες σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων, ότι το ίδιο συμβαίνει και για τα γειτονικά σχολεία, 1ο και 3ο γυμνάσιο, ότι η πόλη είναι διάσπαρτη και ο τελευταίος έλεγχος των εκπομπών ραδιομαγνητικών κυμάτων, αφορούσε το 2013, με βάση τις αναρτήσεις των σχετικών sites.

Αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή εξάντλησε το ενδιαφέρον της μέσω της επιστολής και δεν ενδιαφέρεται να πράξει κάτι παραπάνω το οποίο προϋποθέτει σύγκρουση με τα πολυεθνικά συμφέροντα των εταιρειών του χώρου που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Χίου προκειμένου να κερδοφορούν.

Θεωρούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα και συγκεκριμένα:

  • Να δημιουργήσει φορέα εντοπισμού και ελέγχου των κεραιών σε τακτά διαστήματα.
  • Να καταγγείλει τους παρανομούντες στις αρμόδιες αρχές για τα περαιτέρω, αν και εδώ ισχύει   το «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει».
  • Να μπει μπροστά για να ξηλωθούν οι κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολειά.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ως ΛΑΣ πράττοντας το καθήκον μας, για να υπερασπίσουμε την υγεία των συνανθρώπων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.