Το ένα μού το πήρε ο πόλεμος, πάρτε το άλλο να το σώσετε

Μάρτυρες μιας ακόμα συγκλονιστικής ιστορίας με πρόσφυγες έγιναν οι εκπρόσωποι του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που βρέθηκε χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στον καταυλισμό Μερσινιδίου.

Το περιστατικό, όπως περιγράφει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα iefimerida.gr, αφορά μια Σύρια πρόσφυγα, η οποία εκλιπαρεί για να σώσει το παιδί της.

Η Σάμια είναι Σύρια 28 ετών και ζούσε σε ένα προάστιο έξω από την Δαμασκό μέχρι που ένας όλμος έπληξε το σπίτι της και σκότωσε το μικρό της αγοράκι. Αν και έγκυος ακολούθησε τον δρόμο της φυγής παρέα με άλλους Σύριους για να φτάσει στα παράλια της Τουρκίας όπου και γέννησε. Πριν τρεις μέρες έφτασε στη Χίο και το πρώτο βράδυ κοιμήθηκε στο χώμα, δίπλα σε τάφους στο Μερσινίδι. Στόχος της, να φύγει άμεσα για Γερμανία, προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή.

Τα όσα είπε στον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κώστα Δήμτσα δίνοντάς του να κρατήσει το 20 ημερών μωρό της συγκλονίζουν: «Δυο παιδιά είχα, το ένα μου το πήρε ο πόλεμος. Το άλλο πάρτο για να το προστατέψεις»!

metanastes_apostoli1

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR