Το Γκράτς και η Χίος σε μια εορταστική μουσική εκδήλωση στο Ομήρειο

Την ορχήστρα δωματίου του Γκράτς υποδέχεται η Χορωδία Χίου το προσεχές Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στο Ομήρειο σε μια μαγευτική εορταστική συναυλία.

Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος «μουσικοί διάλογοι», που φιλοδοξεί μέσω της μουσικής να ανοίξει έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό διάλογο με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, θέτοντας στο επίκεντρο το νησί της Χίου.

Ο «πρώτος διάλογος» αυτού του κύκλου συναυλιών έχει ως «συνομιλητές» την Χορωδία Χίου και την ορχήστρα δωματίου του Γκράτς και όχι τυχαία, αφού η καλλιτεχνική διευθύντρια της Χορωδίας Χίου και μαέστρος κα Αγγέλα Τσιμπιρλού, έχοντας ολοκληρώσει στην Αυστρία όχι μόνο τις μουσικές της σπουδές αλλά και έναν πλούσιο κύκλο επαγγελματικών συνεργασιών με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες του εξωτερικού, διατηρεί καλλιτεχνικούς δεσμούς, τόσο με την Βιέννη, όσο και με το Γκρατς. Η κα Τσιμπιρλού θα διευθύνει τα δύο σύνολα που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα της δυτικής κλασικής μουσικής και της ελληνικής παράδοσης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο την συγκεκριμένη εκδήλωση χάρη στην ανταπόκριση, τόσο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Χίου, όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν την συγκεκριμένη διοργάνωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια