Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προτάσεις Μηταράκη – Κάρμαντζη για νέα δομή προσφύγων

Το πινγκ πονγκ προτάσεων για την δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών από το δίδυμο Κάρμαντζη – Μηταράκη, στις Μπαμπακιές ο πρώτος και στο Θόλος ο δεύτερος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

«O δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης προτείνει νέο κέντρο – φυλακή στις Μπαμπακιές, ο Ν. Μηταράκης καταθέτει πρόταση για νέα δομή στην περιοχή Θόλος. Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, στην Ε.Ε., που αγνοώντας τους αγώνες και την εκφρασμένη θέλησή του, προχωρούν από κοινού την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει ούτε στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως κυβέρνηση εγκαινίασε και χαιρέτισε την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, που οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στον άθλιο διπλό εγκλωβισμό στα νησιά, χαρακτηρίζοντάς την στις 18/3/2016 ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, «διπλωματική νίκη της Ελλάδας».

Οι τελευταίες ενέργειες για να προχωρήσει η πρόταση δημιουργίας νέας υπερδομής χιλιάδων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δείχνουν ότι η πρόταση του δημάρχου Χίου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που τάχα υλοποιεί προηγούμενη ομόφωνη απόφαση για μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, είναι στον αέρα. Άλλωστε, όσο ισχύει η συμφωνία Ελλάδας – Ε.Ε. – Τουρκίας, είναι δεδομένος και ο εγκλωβισμός. Ο απαράδεκτος εκβιασμός ότι για να κλείσει η ΒΙΑΛ πρέπει να προταθεί χώρος για νέο στρατόπεδο, μεταθέτει και οξύνει το πρόβλημα, καλλιεργεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού και πρέπει από όλους να απορριφθεί.

Λέμε για μια ακόμα φορά ότι η μόνη διέξοδος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της Ε.Ε. που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, η αταλάντευτη πάλη των νησιωτών όταν η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, δείχνουν και το μόνο δρόμο που μπορεί να ακυρώσει αυτά τα σχέδια, για να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, να μην δημιουργηθεί πουθενά καμία νέα δομή ανοικτή ή κλειστή και να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Καλούμε σε αγωνιστική συνέχεια, ώστε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την μεταφορά, ιδίως των ευάλωτων ατόμων και των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους ή ξενοδοχεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Άμεσα, πρόσφυγες και μετανάστες, να απεγκλωβιστούν, να μεταφερθούν σε ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Εδώ και τώρα οι επιτροπές ασύλου να μεταφερθούν στην Τουρκία, ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, εκτός αυτών που θα έχει εγκριθεί η αίτησή τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια