Το λιμάνι της ζωής της Χαρούλας Κριεζή- Σβυριάδη

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 19:30 στην αίθουσα Φιλοπτώχου Θυμιανών, η συγγραφέας Χαρούλα Κριεζή-Σβυριάδη, με καταγωγή από τα Θυμιανά (δισέγγονη του Σωτήρη Βαγιανού) παρουσίασε το δεύτερο συγγραφικό της τόλμημα, “Το λιμάνι της ζωής”.

Πρόκειται για μία βιογραφία εμπλουτισμένη όχι μόνο με τα γενεαλογικά δέντρα των προγόνων της, αλλά και με πλούσιο αρχειακό υλικό και ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με κάθε έναν τόπο καταγωγής της. Όπως λέει η ίδια η συγγραφέαςΈχοντας καλύψει το πάθος που με εμπνέει για τις ζωές των προγόνων μου και θέλοντας να διατηρήσω τη μνήμη τους ζωντανή ,τολμώ για δεύτερη φορά να ανακαλύψω τις πτυχές της ιστορίας των τόπων όπου αυτοί έζησαν και μέσα από την ιστορία, να κατανοήσω καλύτερα την ψυχοσύνθεση τους, τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Θέλω να αφήσω κληρονομιά στα παιδιά και στα εγγόνια μου , την αξιόλογη ιστορία των προγόνων τους και τη θαυμαστή ιστορία του τόπου τους. “

Η κ.Κριεζη αναφέρθηκε κυρίως στους στόχους που έθεσε με το έργο της, τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο κινήθηκε και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη συγκέντρωση του υλικού και την έκδοση του βιβλίου. Την παρουσίαση πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους: ο κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος, που επεσήμανε τις δυσκολίες συγκέντρωσης του μεγάλου σε όγκο υλικού και την επίδραση των πολιτικών, κυρίως, συνθηκών στη ζωή κάθε οικογένειας και η κ. Ειρήνη Ζηρριά που αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, το ταξίδι στο χρόνο των οικογενειών Βαγιανού και Ραφελέτου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια