Το μπαλάκι στην εταιρεία για τα ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση

Το μπαλάκι στην εταιρεία κατά την προσφιλή της τακτική ρίχνει η κυβέρνηση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα, σε απάντηση της, σε ερώτηση στο ΚΚΕ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

“Η απάντηση στην αναφορά της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων της ΒΑ Χίου, που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για να παραμείνουν ανοικτά τα ΕΛΤΑ, ήταν αναμενόμενη. Αφού δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα στην απαίτηση- του ΚΚΕ, να μην κλείσει το κατάστημα, να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, η κυβέρνηση έριξε το «μπαλάκι» στην υπεύθυνη εταιρία. Έτσι, «…το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», η οποία από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών. Κατά συνέπεια, τα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Έχουν μεγάλες ευθύνες όλα τα Κόμματα που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΤΑ. Οι νησιώτες δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα, αφού το κράτος για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται εχθρικό προς τις λαϊκές ανάγκες και φιλικό μόνο προς τους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους λύνει τα χέρια στην αντεργατική επίθεση.

Οι απαράδεκτες τρομοκρατικές συλλήψεις όσων αγωνίστηκαν ενάντια στο κλείσιμο, εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση εν ώρα εργασίας και στελεχών του ΚΚΕ, και άλλων αγωνιστών προέδρων κοινοτήτων, που έγιναν με εντυπωσιακή ταχύτητα και υπερβάλλοντα ζήλο δεν μας πτοούν. Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός, πως γνώριζε η αστυνομία που δούλευαν τα στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ; Αυτός είναι ο ρόλος της;

Οι αγώνες για ανοικτά ΕΛΤΑ, στην υπηρεσία του λαού, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν γιατί είναι δίκαιοι. Το ΚΚΕ θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.”