Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των συμβασιούχων στην αρχαιολογία

Τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους συμβασιούχους στη Νέα Μονή που βρέθηκαν στην ανεργία εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους, τάσσεται με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ.
«Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του δημόσιου τομέα οι ηγεσίες του Υπ. Πολιτισμού αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως πεδίο ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης και της ανακάμψης της κερδοφορίας του.
Με τις εντολές και αποφάσεις τους, μετατρέπουν τον κάθε εργαζόμενο σε αναλώσιμο είδος και τους εργασιακούς χώρους σε «πεδίο μαχών» ενός εργασιακού μεσαίωνα, όπου κυριαρχεί το «διαίρει και βασίλευε» και το «δίκαιο του ισχυρότερου».
Το ΥΠΠΟ για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, προσλαμβάνει εκατοντάδες συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων εξαντλώντας πάνω τους όλη την σκληρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, .
Το σκηνικό που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα από το καθεστώς ομηρίας και εκμετάλλευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι αβεβαιότητα για το μέλλον, τρομοκρατία και απαξίωση» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ ζητώντας την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων, στο ΤΑΠ, το Βυζαντινό μουσείο κλπ, την επαναπρόσληψη των συμβάσεων των έξι συντηρητών στην Ν.Μονή Χίου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια