Το «Νεφέλη» της Celestyal Cruises μπαίνει στα δρομολόγια του 2016

Ένα νέο κρουαζιέροπλοιο, το «Νεφέλη», πρώην Gemini, εισάγει στα δρομολόγια του 2016 η εταιρεία Celestyal Cruises σε αντικατάσταση του Celestyal Odyssey, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Tornos News.

Η ονομασία του νέου κρουαζιερόπλοιου, που προέρχεται από την αρχαιοελληνική θεά της φιλοξενίας, ταιριάζει στην προσέγγιση των υπηρεσιών της Celestyal. Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα δρομολόγια στην Ανατολική Ευρώπη και στο αυθεντικό φαγητό και ποτό.

Το Celestyal Nefeli, δίπλα στα Celestyal Crystal και Celestyal Olympia, θα προσεγγίζει μικρά λιμάνια, συντελώντας στη στρατηγική της εταιρείας να ανοίξει νέους προορισμούς κρουαζιέρας.

Από το 2014, η Celestyal έχει προσθέσει 15 νέους προορισμούς στα προγράμματά της, περιλαμβάνοντας σε αυτά τη Μήλο, την Ίο, την Κω, τη Σάμο, τη Σύμη, τη Χίο, τη Σύρο και τον Τσεσμέ της Τουρκίας.

Τα μικρού έως μεσαίου μεγέθους πλοία της, την ερχόμενη διετία αναμένεται να επεκτείνουν τα προγράμματα στην Τουρκία, με αναχωρήσεις από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Κουσάντασι.

Η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει επίσης τον αριθμό των θεματικών κρουαζιέρων της, με περιεχόμενο γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό, τη γαστρονομία την ιστορία και το κρασί.

Οι δραστηριότητες εν πλω θα περιλαμβάνουν επιδείξεις μαγειρικής από ντόπιους σεφ, ερμηνείες από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και χορευτές ή αρχαιολογικές διαλέξεις.

Το Celestyal Nefeli θα παραδοθεί στην εταιρεία τον Φεβρουάριο, έπειτα από ευρείας κλίμακας ανακαίνιση. Το πλοίο είναι χωρητικότητας 1.074 επιβατών και κατασκευάστηκε το 1992 από την Union Naval de Levante SA στη Βαλένθια. Διαθέτει 277 εξωτερικές και 123 εσωτερικές καμπίνες εκ των οποίων οι 12 είναι σουίτες και οι 31 μικρές σουίτες. Οι περισσότερες από τις σουίτες διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια, ενώ οι μικρές επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Η Celestyal διαθέτει ένα εύρος δρομολογίων που ξεκινούν από τριήμερα και φτάνουν έως τις 10 ημέρες θεματικής κρουαζιέρας.

Οι κρουαζιέρες ξεκινούν στις 12 Μαρτίου του 2016 και θα διαρκέσουν έως τον Οκτώβριο του 2016.

ΠΗΓΗ: TORNOSNEWS.GR

Στην φωτογραφία το «αδελφό» σκάφος Celestyal Crystal, στο λιμάνι της Χίου