Το παραθαλάσσιο μέτωπο στην επιτροπή διαβούλευσης, στις 30 Σεπτεμβρίου

Το παραθαλάσσιο μέτωπο της Χίου και η παρουσίαση σχεδίου ενεργειών θα απασχολήσουν την 2η δημόσια συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6 μ.μ.

Όσοι δεν διαθέτουν τον σχετικό εξοπλισμό, μπορούν να συμμετάσχουν (αυστηρά περιορισμένος αριθμός δηλώσεων) με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παύλος Καλογεράκης.

Για την προετοιμασία της ηλεκτρονικής σύνδεσης απαιτείται η πιστοποίηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ePRESENCE (πληροφορίες στο τηλ. 22713 50862 κ. Δημήτριος Σιταρένιος.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ηλεκτρονική σύνδεση, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετική δήλωση τους στο mailxiosds2011@gmail.gr μέχρι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να τους αποσταλεί η σχετική πρόσκληση για την σύνδεση.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει:

– Τον ορισμό της περιοχής μελέτης. Η περιοχή μελέτης ορίζεται από την Δασκαλόπετρα έως το Κοντάρι και εκτείνεται διοικητικά σε τρεις δημοτικές ενότητες, την Δ.Ε. Ομηρούπολης, την Δ.Ε. Χίου και την Δ.Ε. Αγίου Μηνά.

– Την ανάλυση της περιοχής μελέτης, παρουσιάζοντας την συνολική διαδρομή μέσα από 22 σημεία ενδιαφέροντος.

– Την καταγραφή βασικών προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν και αφορούν την περιοχή μελέτης στο σύνολό της.

– Συμπεράσματα.

– Μεθοδολογία και πλάνο δράσης.

– Παρουσίαση υλοποιημένων παραδειγμάτων αναπλάσεων σε παραλιακά ή παραποτάμια μέτωπα άλλων πόλεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημαντικό κρίνεται να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο, τα οποία οι κάτοικοι κάθε δημοτικής ενότητας τα γνωρίζουν καλύτερα, αφού τα βιώνουν καθημερινά, ο καθένας στην δική του περιοχή.